x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

La dieta de la memòria

El cervell només ocupa un 2% del nostre pes corporal, però consumeix fins al 20% de l’energia derivada de la glucosa que s’obté dels glúcids de la nostra alimentació.
La dieta de la memòria

La dieta de la memòria

La dieta de la memòria

Actualitzada 28/02/2022 a les 11:33
La memòria és un bé molt apreciat. La necessitem al cent per cent per al nostre dia a dia i la volem conservar el màxim d’anys possible. Per això, cal tenir presents els factors que l’afavoreixen (alimentació equilibrada i saludable, bona hidratació, correcta oxigenació) i els que la perjudiquen (begudes industrials ensucrades i/o estimulants, brioixeria industrial, excés de begudes alcohòliques, greixos modificats per la indústria, contaminants ambientals, estrès).

El cervell només ocupa un 2% del nostre pes corporal, però consumeix fins al 20% de l’energia derivada de la glucosa que s’obté dels glúcids de la nostra alimentació. És per aquest motiu que és important realitzar vàries ingestes al dia, incloent fruites, verdures, cereals, llegums, llavors i fruits secs. El cervell seria com un cotxe que necessita combustible cada cop que vol funcionar, ja que no té lloc per emmagatzemar-lo. Per tant, sense glucosa no arrenca ni funciona en les òptimes condicions.

Tot i que de vegades no tenim gaire temps, recorda esmorzar i no saltar-te àpats. De possibilitats en tenim moltes, de més o de menys sofisticades: des d’un pa d’espelta amb alvocat i ametlles fins a un simple got de llet amb un tros de pa de pessic fet a casa. Pensa en la teva memòria, la necessites per a tot: estudiar, treballar, anar al casal o el que facis en el teu dia a dia.

També serà imprescindible una bona hidratació: l’aigua és la responsable del 85% del pes del cervell. Si t’hidrates correctament estaràs afavorint l’augment del volum cerebral i el seu correcte funcionament.

Sovint podem notar fatiga, mal de cap, dificultat per concentrar-nos, i això podria ser conseqüència de no beure suficient aigua. Sigues conscient de la quantitat d’aigua, fruites i verdures que prens diàriament, i si no assoleixes les quantitats recomanades ja saps el que toca. Recorda: cinc racions al dia entre fruita i verdura, i de sis a vuit gots d’aigua.
 
L'exercici i el descans també són importants

A més de no saltar-se els àpats, consumir la quantitat recomanada de fruita i verdura, i mantenir una bona hidratació, els especialistes també aconsellen dormir les hores necessàries, fer exercici o activitat física i buscar moments de desconnexió i/o meditació. Tot això farà que el cervell, i la memòria, funcionin en condicions òptimes.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts