Nutrició a la tardor (II)

Les castanyes treuen les ganes de picar durant el dia

Nutrició a la tardor (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta setmana seguim repassant alguns aliments de tardor imprescindibles per gaudir d’una dieta sana:

  • Els bolets: elevat poder antiinflamatori, antioxidant i antiviral. Són considerats aliments cardiosaludables. Proporcionen una bona font de vitamines del grup B, imprescindible per al nostre sistema nerviós.

*Receptes: truita de bolets i julivert, crema de bolets i verdures, paté de bolets...

  • Les castanyes: es tracta d’un fruit sec que ens aporta hidrats de carboni d’absorció lenta, proporcionant-nos una energia duradora, disminuint així les ganes de picar al llarg del dia. Són antioxidants i aporten magnesi, fòsfor i ferro. Cal destacar el seu poder prebiòtic en tenir un tipus de fibra anomenada inulina, sent aquesta un dels aliments favorits de la microbiota intestinal, tan determinant per a la nostra salut i immunitat.

*Receptes: crema de verdures i castanyes, i magdalenes elaborades amb farina de castanaya (sense gluten).

  • La magrana és lleugera, depurativa i diürètica. També rica en fibra soluble, saciant i reguladora del trànsit intestinal. El seu poder antioxidant, tonificant i revitalitzant la converteix en gran aliada en èpoques de cansament i esgotament. En ser rica en vitamina C, ens ajuda a combatre virus alhora que aportar un efecte anti-aging a la nostra pell.

*Receptes: porridge de civada amb magrana, i amanida d’espinacs amb magrana i pastanaga ratllada.

  • Moniato: aliment amb un alt contingut de nutrients antioxidants (betacarotens i vitamina C). A més, conté magnesi, ferro, fòsfor i calci. *Receptes: puré de carbassa i moniato, xips de moniato per acompanyar qualsevol segon plat, i moniato farcit de quinoa i verduretes.

A més, també us recomanem seguir una sèrie de pautes per estar carregats de salut aquesta tardor del 2020:

  • Realitza activitat física en la mesura que et sigui possible, però no te n’oblidis, és imprescindible per tal de gaudir d’un bon estat de salut i per potenciar el nostre sistema immunitari. Si la teva feina és d’estar assegut, tant si estàs a l’oficina com si estàs teletreballant a casa, recorda no estar més d’una hora seguida a la cadira: aixeca’t, fes algun estirament, beu aigua, etc.
  • Hidrata’t correctament. Amb el fred tenim menys sensació de set, però això no vol dir que no necessitem la nostra dosi diària d’aigua. Entre sis i vuit gots al dia. Podem incloure infusions de tot tipus i brous (vegetals).
  • Intenta tenir un descans de qualitat. Dormir les hores necessàries és indispensable per afrontar el dia a dia.
  • Has de tenir cura del teu estat emocional. Importantíssim. Vivim una època que és difícil evitar la incertesa o la preocupació. Per tant mima’t, fes activitats que t’agradin, medita o practica ioga i fes respiracions profundes per calmar la teva ment, si està agitada. I en el cas que ho creguis necessari, no dubtis a consultar un professional especialitzat.
tracking