Redueix l'impacte mediambiental del teu plat! (II)

Es malbarata una tercera part dels aliments produïts

Redueix l'impacte mediambiental del teu plat! (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta setmana reprenem el fil del número anterior per seguir repassant els diferents punts que ens ajudaran a tenir una dieta més sana i a la vegada més sostenible:

5. Inclou varietat al teu plat. Tenir varietat al plat no només serà beneficiós a nivell nutricional sinó que afavorirà la biodiversitat. Tasta aliments nous que no has vist mai i que afavoreixen la biodiversitat dels cultius i la biodiversitat nutricional en la teva dieta.

6. Evita el malbaratament alimentari. Al món es perden o malbaraten cada any una tercera part dels aliments que es produeixen i l’impacte ambiental d’aquesta dada és molt alarmant, ja que per a produir aliments també s’han gastat molts recursos naturals (aigua, sòl, etc.). Per a reduir aquestes dades, planifica molt bé el menú setmanal i la compra, organitza un dia de restes de la nevera per evitar el malbaratament i contribuir a la salut del medi ambient.

7. Torna a l’hort i a la cuina! Conèixer d’on provenen els aliments és important per donar valor al que posem al plat i ens nodreix cada dia. Ser creatius a la cuina, al rebost, amb la preparació, preservació i cuinat dels aliments és important per a nosaltres i les futures generacions. Dedica un temps setmanal a assegurar-te que t’alimentes de forma saludable i sostenible!

*Alba Reguant Closa, Dietista-Nutricionista

tracking