Evitar l'augment de pes a l'estiu

Pots acompanyar el pa amb vegetals, ou, formatge fresc

Evitar l'augment de pes a l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les vacances són dies en què acostumem a canviar els nostre hàbits, no estem tan pendents del rellotge, no se- guim horaris tan regulars, sortim i fem més àpats fora de casa... Tot plegat fa que puguem augmentar algun que altre “quilet” de pes. Alguns consells a seguir serien:

  1. No saltar-te el primer àpat del dia, l’esmorzar, i fer-lo bé! Si ets a casa, recorda fer-lo variat amb fruita, pa o cereals integrals i sense sucre, làctics o derivats semi o descremats. I si viatges i tens l’oportunitat de gaudir del bufet d’un hotel tria les opcions més saludables. Pots acompanyar el pa amb vegetals, ou, formatge fresc i no oblidis la ració de fruita fresca. Evita la brioxeria, pastissos, embotits greixosos..., i el costum d’anar a buscar els croissants recents fets de bon matí, deixa’l per a dies ocasionals.
  2. Les verdures, hortalisses i fruites són els teus 3 grans aliats. Inclou en els teus àpats cremes fredes i gaspatxos, ja que t’ajuden a refrescar-te i saciar-te sense excés calòric. L’estiu també és època de moltes amanides, les completes a base de llegums o quinoa són una bona alternativa que, barrejant-hi hortalisses fresques, poden ser un plat únic molt equilibrat. La fruita la podem prendre entre hores, com a postres, com a ingredient d’una amanida o fins i tot preparar una crema freda de meló, una vichyssoise de pera o un gaspatxo de síndria.
  3. Les barbacoes i graellades, tot un clàssic de l’estiu! Les més típiques són les de carn, però també podem fer-les de verdures, peix o marisc. Són tècniques culinàries en què l’adició de greix és baixa, però cal tenir cura d’enretirar les parts cremades per la formació de compostos nocius.
  4. Els aperitius, millor pocs i de qualitat! Donar preferència a un platet d’escopinyes, musclos, gambes, seitons, anxoves, hummus amb crudités o uns encenalls de pernil d’aglà.
  5. Gelats, sorbets, granissats... alerta! De gelats en consumim tot l’any, però a l’estiu és la temporada estrella! L’elevat contingut en sucres i/o greixos fa que el seu consum hagi de ser moderat.
  6. Hidrata’t! Beu aigua i modera el consum de refrescos, granissats, orxates... per l’alt contingut en sucre. A més d’aigua, pots refrescar-te amb infusions fredes, tes o preparar-te una llimonada casolana amb menta fresca o aigua aromatitzada naturalment afegint-hi trossos de fruita.
  7. Evita les begudes alcohòliques. L’alcohol té efectes tòxics per a la salut, deshidrata i el seu consum també es relaciona amb augment de greix corporal.
  8. MOU-TE! Passeja per la vora de la platja, camina per la muntanya, neda a la piscina...
  9. Procura seguir un horari regulars dels àpats. 10. Dorm les hores suficients, ja que aquests darrers dos aspectes també influeixen en l’augment de pes corporal.

CAL SABER

GELATS, 'POLOS' O GRANISSATS Als granissats i polos, la base és líquida (suc o fruita triturada), per tant tenen un percentatge elevat d’aigua, però també de sucres. Als més comercials, a més a més, hi podem trobar colorants, aromes i estabilitzants. Els sorbets contenen una mica més de fruita. Als gelats, la base és làctia, i contenen greixos per donar textura i cremositat que juntament amb el sucre fan incrementar una mica més l’aport de calories. Gelat cremós (100 g): 200 kcal / 26 g sucres /10 g greix Sorbet o polo (100 g): 130 kcal / 30 g sucres / 0 g greix

tracking