Les vacances són dies en què acostumem a canviar els nostre hàbits, no estem tan pendents del rellotge, no se- guim horaris tan regulars, sortim i fem més àpats fora de casa... Tot plegat fa que puguem augmentar algun que altre “quilet” de pes. Alguns consells a seguir serien:
GELATS, 'POLOS' O GRANISSATS
Als granissats i polos, la base és líquida (suc o fruita triturada), per tant tenen un percentatge elevat d’aigua, però també de sucres. Als més comercials, a més a més, hi podem trobar colorants, aromes i estabilitzants. Els sorbets contenen una mica més de fruita.
Als gelats, la base és làctia, i contenen greixos per donar textura i cremositat que juntament amb el sucre fan incrementar una mica més l’aport de calories.
Gelat cremós (100 g): 200 kcal / 26 g sucres /10 g greix
Sorbet o polo (100 g): 130 kcal / 30 g sucres / 0 g greix