x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Com puc deixar de picar? (II)

Hi ha propostes saludables si tenim temptació de picar
Com puc deixar de picar? (II)

Com puc deixar de picar? (II)

Com puc deixar de picar? (II)

Actualitzada 23/06/2020 a les 19:45
La setmana passada vam parlar dels dos tipus de gana que existeixen –la gana emocional i la gana real–, i vam donar alguns consells pràctics per no menjar entre hores.
Però si algun dia volem fer un extra, per tal de no caure en la temptació de picar qualsevol cosa, a continuació us deixo algunes propostes saludables i lleugeres:
  • Púding de xia: la nit anterior barregem en un pot 200 ml de llet descremada o beguda vegetal, 1c/sopera de llavors de xia i 1 c/petita de cacau en pols pur o canyella. Ho deixem reposar a la nevera i l’endemà li podem afegir un daus de fruita al damunt (maduixes, kiwi, mango…).
  • Boletes de gelat de fruits vermells i iogurt: afegim uns quants fruits vermells (gerds, mores…) dins un iogurt o formatge batut descremat. Barregem bé per tal que s’impregnin bé de iogurt. Amb una cullera de postres els anem traient d’un en un i els anem col·locant en un recipient sense que es toquin un amb l’altre. Els congelem mínim 2 hores. I ja ho tenim!
  • Xips de pastanaga i carbassó: tallarem les verdures a làmines fines, hi afegirem herbes aromàtiques i espècies com orenga, pebre o romaní i un rajolí d’oli d’oliva, i ho disposarem tot en una placa de forn folrada amb paper vegetal durant 20 minuts aproximadament a una temperatura d’entre 110-150 graus.
  • Altres opcions saludables: daus de meló amb pernil, llimonada casolana endolcida amb estèvia, formatge blanc descremat amb herbes aromàtiques per sucar bastonets de pastanaga, carbassó, api o tomàquets cherries...
  • I amb la xocolata, què passa? La xocolata és un d’aquells productes als quals molta gent recorre quan se sent estressada, desanimada o trista, i això és normal, ja que menjar xocolata provoca plaer. Concretament, fa que segreguem hormones de la felicitat (endorfines i serotonina), que ens relaxen i ens apugen l’ànim. Però el problema està en quina xocolata escollim, perquè si conté massa sucre, l’efecte serà just el contrari. Cal triar xocolata negra amb poc sucre, i sempre menjar-ne amb mesura. En aquest sentit, la dosi recomanable seria d’una unça (20-25 g) al dia.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts