Com puc deixar de picar? (II)

Hi ha propostes saludables si tenim temptació de picar

Com puc deixar de picar? (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La setmana passada vam parlar dels dos tipus de gana que existeixen –la gana emocional i la gana real–, i vam donar alguns consells pràctics per no menjar entre hores.

Però si algun dia volem fer un extra, per tal de no caure en la temptació de picar qualsevol cosa, a continuació us deixo algunes propostes saludables i lleugeres:

  • Púding de xia: la nit anterior barregem en un pot 200 ml de llet descremada o beguda vegetal, 1c/sopera de llavors de xia i 1 c/petita de cacau en pols pur o canyella. Ho deixem reposar a la nevera i l’endemà li podem afegir un daus de fruita al damunt (maduixes, kiwi, mango…).
  • Boletes de gelat de fruits vermells i iogurt: afegim uns quants fruits vermells (gerds, mores…) dins un iogurt o formatge batut descremat. Barregem bé per tal que s’impregnin bé de iogurt. Amb una cullera de postres els anem traient d’un en un i els anem col·locant en un recipient sense que es toquin un amb l’altre. Els congelem mínim 2 hores. I ja ho tenim!
  • Xips de pastanaga i carbassó: tallarem les verdures a làmines fines, hi afegirem herbes aromàtiques i espècies com orenga, pebre o romaní i un rajolí d’oli d’oliva, i ho disposarem tot en una placa de forn folrada amb paper vegetal durant 20 minuts aproximadament a una temperatura d’entre 110-150 graus.
  • Altres opcions saludables: daus de meló amb pernil, llimonada casolana endolcida amb estèvia, formatge blanc descremat amb herbes aromàtiques per sucar bastonets de pastanaga, carbassó, api o tomàquets cherries...
  • I amb la xocolata, què passa? La xocolata és un d’aquells productes als quals molta gent recorre quan se sent estressada, desanimada o trista, i això és normal, ja que menjar xocolata provoca plaer. Concretament, fa que segreguem hormones de la felicitat (endorfines i serotonina), que ens relaxen i ens apugen l’ànim. Però el problema està en quina xocolata escollim, perquè si conté massa sucre, l’efecte serà just el contrari. Cal triar xocolata negra amb poc sucre, i sempre menjar-ne amb mesura. En aquest sentit, la dosi recomanable seria d’una unça (20-25 g) al dia.
tracking