Recomanacions durant el confinament

El primer objectiu és mantenir un bon estat de salut

Recomanacions durant el confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sens cap dubte aquestes setmanes seran diferents de moltes d’altres. Amb confinament a casa, teletreball per a molts de nosaltres i una mica de temps extra a les nostres vides generalment atapeïdes d’activitats laborals, socials i d’oci. És clar que el primer objectiu del #joemquedoacasa és mantenir un bon estat de salut i no contagiar-nos o no contagiar els altres. Pel que fa a alimentació hi ha algunes recomanacions que podem seguir per assegurar-nos que aquests dies de confinament siguin també saludables al rebost, a la cuina i a taula. Aquí us proposo alguns consells a seguir:

  1. Hidrateu-vos adequadament. Amb aigua, infusions d’herbes, brous de verdures, etc. Cal evitar totes les begudes ensucrades i envasades.
  2. Incloeu com a mínim 2 racions de verdura al dia i 3 de fruita. La fruita i la verdura són riques en fibra, vitamines i minerals. També són un snack molt adequat a mig matí o mitja tarda.
  3. Incloeu un mínim de 3-4 racions de llegums a la setmana. Els llegums (llenties, cigrons, mongeta seca, fava, pèsols, soja, etc.) són molt recomanables ja que contenen carbohidrats, proteïna, fibra, vitamines i minerals. Els podem menjar, per exemple, en forma d’amanida, guarnició, en forma de puré, estofats amb verdures o com a snacks saludables.
  4. Incloeu cereals integrals. Ens aportaran més fibra i nutrients que els cereals refinats.
  5. Reduïu el consum de productes d’origen animal (en el cas de fer una dieta omnívora). En les darreres recomanacions dels organismes de referència, s’aconsella reduir el consum de carn vermella a un dia a la setmana (vedella, xai i porc) i prioritzar aquelles carns més magres 1-3 vegades a la setmana (pollastre, conill, gall dindi). Es pot incloure peix 2-3 vegades a la setmana.
  6. Prioritzeu el consum de greixos saludables. Com l’oli d’oliva, llavors i fruits secs i eviteu el consum de greixos saturats (embotits greixosos, brioixeria, snacks fregits, etcètera).
  7. Eviteu els plats precuinats, envasats, snacks rics en greixos i sal i/o sucres, (patates de bossa, fruits secs fregits, galetes ensucrades, brioixeria, etc.).
  8. El dia que encomaneu la compra online, o sortiu a comprar, planifiqueu abans el menú de la setmana i feu la compra seguint els consells anteriors.
  9. Aprofiteu el fet d’estar a casa per cuinar en família i menjar plegats i dedicar temps a planificar la compra de manera raonable, organitzar la nevera i evitar el malbaratament d’aliments.
  10. Menjar és un plaer, però recordeu que cal fer-ho de forma saludable i conscient!

Bon confinament #joemquedoacasa. Molta salut per a tothom!

tracking