Beus suficient aigua? (II)

És molt important que l’aigua estigui sempre a l’abast

Beus suficient aigua? (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Hi ha una gran diversitat de fonts alimentàries d’aigua, unes molt recomanables i les altres serien per a alguna situació especial.

Dels aliments sòlids: destaquem les fruites i les verdures, ja que la seva composició és del 70-95% d’aigua. No em vull fer pesada, però recorda, 5 racions entre fruita i verdura de temporada cada dia!

Del grup dels aliments líquids: per excel·lència hi ha l’aigua (la que hauríem d’escollir sempre), i després: liquats o batuts de fruita i verdures casolans, infusions, tes, brous, sopes, llet, etc. Amb un mínim de 80% d’aigua.

La pitjor opció per hidratar-nos són els sucs comercials, els refrescos carbonatats i ensucrats i les begudes alcohòliques.

CONSELLS

Per tant, si no t’hidrates gaire bé, aquests són els consells que et dono perquè comencis a posar en pràctica a partir d’ara mateix!

1. Beu aigua des de primera hora del dia, només llevar-te un gran got d’aigua. I durant tot el dia: cada dues hores aproximadament.

2. És molt important que l’aigua estigui sempre al teu abast: a classe, a la feina, en una reunió, a la bossa, al cotxe, etcètera. Amb ampolles de vidre o envasos lliures de BPA (bisfenol A).

3. Si se t’oblida beure, hauràs de pautar la ingesta d’aigua: un got en llevar-te, un cada cop que mengis i un abans d’anar a dormir (evita aquest si hi ha problemes d’insomni).

4. Pren infusions calentes o fredes (sense sucres afegits): ara a l’estiu els podem afegir gel.

5. Pots elaborar aigua saboritzada casolana: és a dir, en el got d’aigua afegeixes uns trossos de fruita (maduixes, síndria, meló...) o un parell de rodanxes de cogombre o unes tres o quatre fulles de menta o un raig de llima o llimona.

6. Evita que la teva hidratació es basi en begudes ensucrades: que poden contenir uns 30-40 grams de sucre per envàs comercial. L’Organització Mundial de la Salut recomana que seria ideal que a la nostra dieta el sucre d’addició fos d’uns 25 g/dia, i que és perjudicial per a la salut sobrepassar els 50 g al dia.

7. Evita un contingut excessiu de cafeïna, ja que ens deshidrata.

8. Si ets dels que prenen aigua embotellada, sempre que no estigui contraindicat, s’aconsella que l’alternis amb aigua de l’aixeta i que canviïs de marca de tant en tant.

Sense aigua no hi ha vida. Fes-ho per tu, pel teu inigualable i apreciat organisme: cuida’t!

tracking