Aliments i estrès (I)!

La glucosa és un aliment essencial per al cervell

Aliments i estrès (I)!

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els estudis científics manifesten que un sempre tendeix a infravalorar el seu nivell d’estrès i que si li preguntem a algú que avaluï el seu nivell d’estrès de l’1 al 10, al número que ens diu hauríem d’afegir-ne cinc.Tot i que el cervell només representa el 2-3% del pes corporal total, és responsable del consum del 20% de l’energia que extraiem dels aliments. El seu funcionament requereix glucosa i altres nutrients per al seu bon funcionament.

LA MODA DE ZERO SUCRES I CARBOHIDRATS!

La glucosa és important perquè és la font número 1 del nostre cervell i és important mantenir-la estable en sang al llarg de tot el dia. Per això dietes desequilibrades i/o massa restrictives no són compatibles amb un bon estat d’ànim! Això s’aconsegueix consumint cada tres o quatre hores aliments rics en hidrats de carboni complexos –com ara pa integral, arròs i altres cereals integrals, pasta, patates i llegums– i simples –com ara fruites, mel i aliments dolços en general–.

S’aconsella que els hidrats de carboni complexos prevalguin sobre els simples perquè permeten que la glucosa s’alliberi gradualment. També convé trencar el dejuni nocturn, amb un bon esmorzar, ja que una hipoglucèmia mantinguda durant hores pot ser la causa del nerviosisme, la irritabilitat, el cansament, la falta de concentració o els marejos! No intenteu enganyar el cervell amb edulcorants que donen sensació de dolç però no sacien perquè ho pagareu car al vespre-nit!

VITAMINES DEL GRUP B QUE NO FALTIN!

Les vitamines del grup B són les que més influeixen en el bon funcionament del cervell i del sistema nerviós en conjunt. On les trobem? En les proteïnes d’origen animal o vegetal com la soja fresca, el germen de blat, les carns, el peix (sobretot el peix blau), els ous (sobretot el rovell), els fruits secs, els llegums, els cereals integrals, els formatges curats i el llevat de cervesa!

tracking