x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Alimentació

La carmanyola dels petits esquiadors (I)

És molt important esmorzar bé i beure molta aigua
La carmanyola dels petits esquiadors

La carmanyola dels petits esquiadors

La carmanyola dels petits esquiadors

Actualitzada 31/01/2019 a les 10:59
    Alba Reguant
Ara que la neu ja és aquí (aquest any ha costat una mica), els petits (i no tan petits) de la casa han començat els dies d’esquí. Cal doncs, alimentar-se adequadament per poder gaudir al màxim d’un dia a la neu. A continuació teniu alguns trucs per a organitzar el sarró d’un dia d’esquí per als petits de la casa.
 
  1. Es recomana començar el dia amb un bon esmorzar per a omplir els dipòsits d’energia i aguantar el ritme d’un dia d’esquí. L’esmorzar ha de portar aliments rics en hidrats de carboni (cereals, pa, etc.), un làctic (llet, iogurts, etc.), fruita (com a peça de fruita o en forma de suc natural), i aliments líquids per optimitzar l’estat d’hidratació (suc de fruita natural, infusió, etc.).
  2. Durant tot el dia és important hidratar-se correctament amb aigua. Encara que faci fred, el cos es deshidrata, així que és importat recordar-se de beure aigua al llarg de tot el dia. No es recomanen begudes ensucrades ja que l’aigua és la millor manera d’hidratar-nos.
  3. Un dia d’esquí requereix molta energia, per això és important emportar-se snacks saludables per picotejar al llarg del dia en petites quantitats. Cal evitar els aliments processats i en bossa, i tria aliments naturals.

Com que a vegades ens avorrim de menjar el mateix o s’acaben les idees aquí teniu idees d’snacks per emportar-se en un dia d’esquí.

IDEES D’‘SNACKS’
  • Fruits secs (ametlles, nous, avellanes, etc.)
  • Fruita dessecada (orellanes, figues seques, poma, etc.)
  • Fruita fresca, que a més dels sucres, vitamines i minerals ajudarà a hidratar-se
  • Mix de llavors i fruits secs
  • Crackers casolans
  • Minientrepà (amb enciam, tomàquet, humus i llavors)
  • Palets de pa amb formatge
  • Palets de pa amb humus
  • Daus de verdura (carrota, api, minitomàquets)
  • Galetes casolanes
  • Tall de pa amb codonyat
  • Tall de pa amb xocolata
No us perdeu com organitzar la carmanyola i el sopar els dies d’esquí en el proper article de petits esquiadors! Que tots els de casa, de petits a grans, gaudiu de la nevada!
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477