Alimenta les teves defenses (II)

Hi ha aliments amb acció antibiòtica de manera natural

Alimenta les teves defenses (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

També existeixen altres aliments amb acció “antibiòtica”, entre els quals destaquen els següents:

La ceba, el porro i l’all (en purés, brous, cremes, etc.): la simple inhalació de la seva essència alleugereix les molèsties de la tos, perquè els seus compostos amb sofre exerceixen una acció antiespasmòdica, sedant, mucolítica (que afavoreix l’expulsió de les mucositats) i antibiòtica (que lluita contra els gèrmens, bactèries i virus).

El iogurt es interessant perquè és un aliment “viu” que ens ajuda a mantenir la nostra flora intestinal i això implica un trànsit correcte amb una absorció òptima de nutrients. Els de tipus Bio o Actimel són encara més efectius. En cas de molèsties gàstriques causades pels antibiòtics o medicaments també contribueix a controlar les deposicions massa líquides fomentant el creixement de la flora intestinal, sovint perjudicada per la pròpia infecció (medicaments, deposicions líquides...), el quefir o altres aliments fermentats com ara el xucrut també resulten de gran interès.

La mel té una acció sedant, antitussígena i suavitzadora, ideal una infusió amb llimona, gingebre i mel cada nit! Trieu-la de qualitat i de proximitat!

Per acabar: hidrateu-vos! Per mantenir totes les mucoses del nostre cos actives i a la defensiva! Les calefaccions, el clima sec d’Andorra ressequen aquestes mucoses facilitant el pas de virus i bactèries!

Aigua, brous, liquats naturals, infusions són ideals, no ens interessarà tant el cafè, l’alcohol, o els refrescs pel seu baix interès nutricional.

I penseu a reduir:

  • L’alcohol: deprimeix les defenses i alenteix el procés de curació.
  • El greix (sobretot el de tipus saturat): un excés debilita el sistema immune, baixant les defenses i alenteix la curació.
  • El sedentarisme (fer activitat física i més a l’aire lliure ens ajuda a sintetitzar vitamina D, gran vitamina per a les defenses, a més d’antioxidant, antiinflamatòria i antidepressiva)
  • Les dietes massa restrictives: per sota de 1200Kcal es difícil arribar a les recomanacions diàries de nutrients i que el nostre cos no en surti perjudicat!
  • I fumar: perjudica seriosament la nostra salut pulmonar i l’efecte oxidatiu del cigarret debilita el sistema immunitari.
tracking