Alimenta les teves defenses! (I)

Es poden cobrir sense recórrer a suplements

Alimenta les teves defenses! (I)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L‘estrès crònic, les dietes inadequades, els canvis bruscs de temperatura o el descans insuficient provoquen que el nostre cos es ressenti i que es redueixin les nostres defenses. Hi ha signes, com ara un cansament major de l’habitual, ferides que tarden a cicatritzar, dolors musculars sense haver practicat exercici o fragilitat del cabell, que delaten que les defenses del nostre organisme estan baixes. Si bé l’ideal seria evitar, tant com es pugui, hàbits i situacions que puguin debilitar el nostre organisme, una alimentació adequada també pot ajudar-nos a superar èpoques dures, perquè permet reforçar el sistema immunològic, que ens protegeix de bacteris, de virus i d’altres organismes patògens.

Prevenir és important i ho podem fer a través d’una bona nutrició i de tenir una correcta higiene de vida. En què consisteix una bona nutrició per prevenir refredats? En una aportació diària d’elements claus que podem arribar a cobrir amb la nostra dieta sense necessitat d’haver de recór­rer a suplements farmacèutics. Com ara són:

LES VITAMINES

La vitamina C ens ajudarà a prevenir constipats i la podem trobar en les quantitats necessàries prenent un suc de dues taronges o un kiwi. També podem trobar vitamina C dins del pomelo, la llimona, les mandarines i el tomàquet i les verdures de color verd fosc i cuites al vapor i al dente, com ara el bròquil! Ah! i no us descuideu d’afegir julivert a tot arreu, és molt ric en vitamina C i afavoreix l’absorció del fer­ro, que també ajuda les nostres defenses!

Les vitamines del grup B en gran part responsables de la resposta dels anticossos del nostre cos es troben a la carn, el peix i els cereals integrals. Moltes dietes d’aprimament massa estrictes o a base de suplement són deficitàries pel que fa a aquests grup de vitamines! La gelea reial és un producte apícola que resulta especialment ric en aquest grup de vitamines, minerals i aminoàcids essencials. Té un contingut en hidrats de carboni semblant al de la mel. Té una acció estimulant, tonificant, que pot resultar interessant en cas d’estrès crònic, cansament, falta de gana o entre els esportistes.

Les vitamines del grup i beta-carotens (verdures, fruites i hortalisses de color taronja i verd) milloren l’estat de la mucosa bronquial i tranquil·litzen la tos i, a més, resulten ser les verdures i fruites de temporada (la naturalesa està ben feta: carbassa, escarola, carxofes, pastanagues, moniatos, cols, mandarines, magranes, taronges, etc.).

tracking