Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Alimentació

Com alleugerir els àpats de nadal?

Com alleugerir els àpats de nadal?

Com alleugerir els àpats de nadal?

Com alleugerir els àpats de nadal?

Actualitzada 20/12/2017 a les 12:27
    Katia Durich
Venen dies de festa, de joia i il·lusió, de sopars, d’encontres familiars i entre amics entorn d’una bona taula i perquè això no es converteixi en un malson a la tornada i puguem gaudir-ho plenament sense empatxos ni quilos de més aquesta setmana us proposem uns quants consells:

L’aperitiu: últimament els aperitius semblen més un àpat en si que no l’inici d’un àpat! Recordeu que és per anar fent boca, per tant servim porcions petites i no més de 4 opcions. Menjar de gust, amb tranquil·litat i amb consciència del que fem i esperar tres hores després dels sopars abundants abans d’anar a dormir.

En relació al menú: en la composició del menú, procureu fer combinacions entre el primer i el segon plat que es complementin: primers plats suaus i lleugers amb segons més consistents, o bé a l’inrevés i també triar aliments i preparacions que no aportin massa greix. Per exemple:

–Brou de Nadal amb galets (recordeu que el brou, si es fa amb anterioritat i es deixa refredar, es pot desgreixar fàcilment retirant la capa superior que s’ha solidificat. Això el converteix en un brou igual de gustós però de millor digestibilitat i menor aportació energètica), filet de porc a la sal amb compota de poma i broqueta de fruites del temps amb rajolí de caramel o xocolata negra.

–Canelons de carn d’olla, carpaccio de llagostins amb amanida d’escarola i taronja i rodanxa de pinya natural gratinada amb sucre.

–Sopa de ceba amb formatge, rostit de pollastre farcit i milfulles de fruites d’hivern.

–Crema de carbassa amb encenalls de parmesà, orada al forn amb patates i verdures i daus de fruita fresca amb nous, panses i mel.

PROPOSTES D'APERITIUS DIFERENTS I SALUDABLES

TORRADETES DE L'HORT
Tallar a rectangles el pa i torrar-lo. Pelar l’alvocat, laminar-lo i posar-lo sobre les torrades. Ratllar la pastanaga i tallar ben fina la ceba. Netejar l’escarola. Posar l’amanida d’escarola, ceba i pastanaga al damunt de la torrada i acabar-ho amb tomàquets tallats i la llonganissa. Amanir amb oli, sal i vinagre.

INGREDIENTS
2 llesques de pa de pagès
1 alvocat
Escarola
Pastanaga
Ceba tendra
Tomàquets xerri
Làmines fines de llonganissa
Oli d’oliva verge, sal i vinagre

MINICANELONS DE CARBASSÓ I LLAGOSTÍ
Peleu i talleu la pastanaga i el pebrot a bastonets fins. Peleu les cues de llagostí. Lamineu el carbassó ben fi i passeu-lo per la paella amb un fil d’oli perquè es dauri lleugerament. Reserveu-lo. A la mateixa paella, salteu la resta de verdures i les cues de llagostí. Afegiu un raig de salsa de soja, remeneu-ho bé i reserveu-ho. Barregeu-hi les llavors de sèsam. Estireu les làmines de carbassó i poseu en un marge una cullerada de verdura saltada. Emboliqueu-ho en format de minicanelons. I ja es pot servir (si es vol, es pot clavar un escuradents per agafar-ho millor).

INGREDIENTS
1 carbassó
1 pastanaga
1 pebrot
8 cues de llagostí petites
Oli d’oliva
Salsa de soja
Sèsam torrat
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477