Com alleugerir els àpats de nadal?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Venen dies de festa, de joia i il·lusió, de sopars, d’encontres familiars i entre amics entorn d’una bona taula i perquè això no es converteixi en un malson a la tornada i puguem gaudir-ho plenament sense empatxos ni quilos de més aquesta setmana us proposem uns quants consells:

L’aperitiu: últimament els aperitius semblen més un àpat en si que no l’inici d’un àpat! Recordeu que és per anar fent boca, per tant servim porcions petites i no més de 4 opcions. Menjar de gust, amb tranquil·litat i amb consciència del que fem i esperar tres hores després dels sopars abundants abans d’anar a dormir.

En relació al menú: en la composició del menú, procureu fer combinacions entre el primer i el segon plat que es complementin: primers plats suaus i lleugers amb segons més consistents, o bé a l’inrevés i també triar aliments i preparacions que no aportin massa greix. Per exemple:

–Brou de Nadal amb galets (recordeu que el brou, si es fa amb anterioritat i es deixa refredar, es pot desgreixar fàcilment retirant la capa superior que s’ha solidificat. Això el converteix en un brou igual de gustós però de millor digestibilitat i menor aportació energètica), filet de porc a la sal amb compota de poma i broqueta de fruites del temps amb rajolí de caramel o xocolata negra.

–Canelons de carn d’olla, carpaccio de llagostins amb amanida d’escarola i taronja i rodanxa de pinya natural gratinada amb sucre.

–Sopa de ceba amb formatge, rostit de pollastre farcit i milfulles de fruites d’hivern.

–Crema de carbassa amb encenalls de parmesà, orada al forn amb patates i verdures i daus de fruita fresca amb nous, panses i mel.

PROPOSTES D'APERITIUS DIFERENTS I SALUDABLES

TORRADETES DE L'HORT

Tallar a rectangles el pa i torrar-lo. Pelar l’alvocat, laminar-lo i posar-lo sobre les torrades. Ratllar la pastanaga i tallar ben fina la ceba. Netejar l’escarola. Posar l’amanida d’escarola, ceba i pastanaga al damunt de la torrada i acabar-ho amb tomàquets tallats i la llonganissa. Amanir amb oli, sal i vinagre.

INGREDIENTS

2 llesques de pa de pagès

1 alvocat

Escarola

Pastanaga

Ceba tendra

Tomàquets xerri

Làmines fines de llonganissa

Oli d’oliva verge, sal i vinagre

MINICANELONS DE CARBASSÓ I LLAGOSTÍ

Peleu i talleu la pastanaga i el pebrot a bastonets fins. Peleu les cues de llagostí. Lamineu el carbassó ben fi i passeu-lo per la paella amb un fil d’oli perquè es dauri lleugerament. Reserveu-lo. A la mateixa paella, salteu la resta de verdures i les cues de llagostí. Afegiu un raig de salsa de soja, remeneu-ho bé i reserveu-ho. Barregeu-hi les llavors de sèsam. Estireu les làmines de carbassó i poseu en un marge una cullerada de verdura saltada. Emboliqueu-ho en format de minicanelons. I ja es pot servir (si es vol, es pot clavar un escuradents per agafar-ho millor).

INGREDIENTS

1 carbassó

1 pastanaga

1 pebrot

8 cues de llagostí petites

Oli d’oliva

Salsa de soja

Sèsam torrat

tracking