La millor manera de prendre gelats

Un dels aliments estiuencs per excel·lència són els gelats i en podem menjar tot cuidant la dieta

La millor manera de prendre gelats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels aliments estiuencs per ex­cel·lència són els gelats i en els propers articles us parlarem de com menjar-ne tot cuidant la dieta.

Refrescants i nutritius, els gelats són un dels aliments que més agraden als nens a l’estiu, tot i que en països freds com Finlàndia i Suècia en mengen durant tot l’any. A més, poden tenir cabuda en dietes equilibrades contribuint positivament a les necessitats nutricionals.

Se sap que el consum de gelats es remunta cinc segles abans de Crist, i la primera constància que se’n té és a l’antiga Babilònia, on consistien en unes begudes acompanyades de gel.

A l’antiga Pèrsia s’elaboraven unes postres gelades fetes amb aigua de roses i cabell d’àngel, molt semblants al sorbet.

D’altra banda, a l’antiga Xina n’està documentat el consum. També se sap que Alexandre el Gran refredava els seus vins i sucs de fruita amb gel o neu que els esclaus anaven a buscar a les muntanyes, però no va ser fins al segle XIII que el gelat va arrelar-se a Europa, quan Marco Polo va tornar dels viatges a l’Àsia i va portar diverses receptes de postres gelades que es van posar molt de moda a les corts italianes.

Amb el temps, a mesura que la ciència anava aportant noves solucions per a la fabricació de gelats, se’n va anar millorant el gust i la textura, fins arribar a la gran varietat actual.

Des del punt de vista nutricional els gelats són una bona font de vitamines del grup B, calci, proteïnes i fòsfor, i si a més contenen xocolata o fruits secs, aporten greixos de bona qualitat. De fet, és un bon recurs per fer més interessants els berenars o les postres.

Malgrat tot, és recomanable saber quines són les característiques de cada tipus de gelat per poder fer-ne un consum responsable.

tracking