Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Els beneficis del cafè

El vinculen amb una major esperança de vida
el vinculen amb una major esperança de vida

Els beneficis del cafè

el vinculen amb una major esperança de vida

Actualitzada 18/07/2017 a les 12:09
El cafè és una de les begudes més consumides al món. D’això no n’hi ha cap dubte. El que fins ara no era clar eren els beneficis del seu consum sobre la salut. Dues noves investigacions, però, assenyalen que beure cafè no tan sols no és perjudicial, sinó que s’associa a una major esperança de vida.

En el primer estudi, el més gran sobre el cafè fins a data d’avui, investigadors del Centre internacional d’investigacions sobre el càncer (IARC) van analitzar el consum de cafè de 450.000 europeus entre l’any 1992 i el 2000, i van observar que els homes que en prenien dues o tres tasses diàries tenien un 18% menys de risc de morir de forma prematura. En el cas de les dones, el percentatge era del 8%.

El segon estudi, realitzat a la Universitat del Sud de Califòrnia (USC), arriba a conclusions similars. En aquest cas, després d’estudiar 185.000 persones dels Estats Units durant setze anys, els investigadors indiquen que consumir aquesta beguda aromàtica disminueix el risc d’infart, càncer, embòlia, diabetis i malalties respiratòries i renals. Així, aquells que prenen una tassa de cafè al dia són un 12% menys propensos a patir aquestes patologies. I si s’augmenta el consum, es redueix la propensió, de manera que consumir tres tasses de cafè al dia fa caure la propensió a morir d’aquestes malalties un 18%.

Segons la directora de la investigació, Verònica Setiawan, entre les raons que podrien explicar els beneficis del cafè es troba “la gran quantitat d’antioxidants i compostos fenols, que juguen un paper important en la prevenció del càncer”.

Setiawan ressalta, això sí, que “no podem dir que prendre cafè allargui la vida, però hem vist una associació”. I dona un consell: “Si a vostè li agrada prendre cafè, prengui’n! I si vostè no en pren, hauria de considerar començar a fer-ho.”

Popular arreu del món
Sol, amb llet o gel, espresso, mocha, capuchino... El cafè és una de les begudes més consumides al món. Es calcula que cada dia, de mitjana, es prenen aproximadament uns 2.250 milions de tasses d’aquesta beguda estimulant.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts