Cinc raons per menjar 'eco'

La salut o el gust són motius per menjar ecològic

Cinc raons per menjar 'eco'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En anteriors articles hem parlat sobre diversos aspectes tècnics de l’alimentació ecològica. Avui plantegem cinc raons per triar-la.

1. La salut. Consumir productes ecològics és preocupar-se per la salut. Els productes que s’obtenen d’una agricultura convencional pateixen modificacions en la seva composició orgànica. Segons els especialistes en nutrició, la gran part de les malalties degeneratives tenen en el seu origen en l’alimentació. Heu de saber que l’acumulació a l’organisme de toxines és motiu de malalties. Un sistema immunològic que ha de fer front a una càrrega excessiva de contaminants que l’hi arriben de l’exterior no pot fer front a infeccions i d’altres problemes interns amb plena garantia. A més s’ha constatat que la concentració de fitoquímics en productes vegetals ecològics és superior a la dels provinents d’una agricultura de tipus convencional. Nombrosos estudis indiquen que els fitoquímics juguen un paper important com a protectors davant del càncer i malalties de tipus degenaratiu.

2. El gust. Els aliments mantenen el seu gust autèntic i com que tenen un cicle natural, sense alteracions, es conserven més i millor.

3. Assimilació. Els productes de cultiu ecològic, per no contenir substàncies artificials, són assimilats correctament per l’organisme sense alterar les funcions metabòliques.

4. Valors. Consumir aliments ecològics comporta uns valors intrínsecs, en haver estat elaborats de manera socialment responsable i respectant el medi ambient, comporta doncs un respecte i una preocupació pel benestar animal i l’entorn. Quan en consumim, estem col·laborant en la conservació del medi i evitem la contaminació de l’aire, de l’aigua i de la terra.

5. Estalvi energètic. En el cultiu i en l’elaboració del producte ecològic s’aprofita el màxim de recursos renovables. Per a l’obtenció d’un producte no ecològic es precisen fins a més de 10 calories per cada caloria obtinguda en forma d’aliment.

tracking