El menjar ecològic

És important vigilar la qualitat dels productes

El menjar ecològic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És important que prenguem plena consciència de la transcendència del fet alimentari. Estar viu està íntimament lligat als processos de la nutrició. Els éssers vius som sistemes oberts altament ordenats amb un intercanvi continu de matèria i energia amb l’entorn. Només podem persistir si rebem aquest subministrament d’energia. Mantenir la pròpia existència és un esforç constant. En els humans, com en la resta d’animals, aquest flux ve donat en forma d’aliments i oxigen. Bona part d’aquests aliments via oxidativa ens permetran generar un treball, ja sigui per la síntesi de substàncies útils per al nostre metabolisme, per generar moviment, o pel transport de substàncies en contra d’un gradient de concentració. Una altra part generarà calor i afavorirà les reaccions metabòliques, però també part d’aquests materials extrets de l’entorn, seran incorporats al medi intern i formaran part de les nostres estructures. Així, tant l’alimentació com l’aire que respirem prenen una importància que va molt més enllà de la pròpia gastronomia, les apetències personals o de les recomanacions nutricionals per una dieta equilibrada.

Com que no som éssers amb capacitat fotosintètica, com les plantes, el fet és que no podem sintetitzar el nostre propi aliment i hem d’ingerir matèria organitzada. El problema és que com més amunt pugem dins la cadena alimentària, la concentració de contaminants es fa més evident, donada la nostra condició d’éssers omnívors és important doncs vigilar que la nostra dieta no sigui font de substàncies nocives per a la salut. Avui en dia sabem que una dieta ha de ser equilibrada però també ha de provenir de fonts alimentàries de qualitat i amb la màxima garantia. Afortunadament, cada vegada són més les persones que coneixen els avantatges de l’alimentació amb productes ecològics. La consciència per cuidar la nostra salut mitjançant productes de qualitat cada cop està més estesa. És per això que els beneficis de l’alimentació ecològica cada cop estan més presents en la societat actual.

Els beneficis dels productes de qualitat

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 6% de les malalties degeneratives que patim els humans són causades directament per tenir una mala alimentació. En part és perquè la dieta no inclou els nutrients necessaris per al bon funcionament del cos, però també perquè els productes que es consumeixen no són d’una qualitat suficient.

tracking