Aquest plat no m'agrada (II)

El rebuig al gust amarg és una reacció normal

Cal fomentar l'autonomia dels infants als àpats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta setmana seguim repassant alguns consells perquè els més petits de la casa s’acostumin a menjar de tot.

–És important que els infants participin en les preparacions dels àpats, és molt positiu que els nens i nenes toquin, aprenguin i experimentin dins de la cuina.

–La cuina també pot ser un joc per aprendre! Podem fer partícips els nostres fills ideant plats amb formes, colors, jugant a veure qui descobreix un ingredient secret... Les opcions són infinites!

–L’hora dels àpats també és un bon moment per compartir en família. Per tant, és important que no hi hagi distraccions com ara la televisió, que puguin acaparar l’atenció dels infants.

–Els gustos amargs solen provocar més rebuig entre els nens i nenes, i és una reacció normal, ja que aquest tipus de sabors s’associen a substàncies pernicioses per a l’organisme. És per aquest motiu que molts infants presenten rebuig cap a certes verdures, ja que solen tenir un gust més amarg que altres aliments. Una opció és acompanyar aquests aliments amb patata o altres ingredients més acceptats.

–Si el vostre fill o filla té tendència a picar entre hores, i això provoca que en els àpats principals no tingui gana, seria recomanable tenir a l’abast opcions saludables per a aquesta col·lació entre hores. No és necessari prohibir que mengi, sinó buscar opcions i que els nostres fills ho tinguin a la vista, abans que altres alternatives menys saludables com serien les galetes o les gormanderies.

–No és convenient que forcem els més petits a menjar més ràpid. Cadascú té el seu ritme i és important respectar-lo.

–És molt positiu fomentar l’autonomia dels infants a l’hora dels àpats. Si és possible, que mengin ells sols o que fins i tot puguin servir-se ells mateixos els seus plats. De les opcions que hi hagi per dinar o sopar, que puguin gestionar el seu plat amb la nostra supervisió.

I sobretot, recordeu pares i mares, no esteu fent res malament: aquestes temporades solen ser transitòries!

*XÈNIA SINFREU BERGUÉS

Dietista i nutricionista

Núm. col·legiada 1.120*

tracking