Aquest plat no m'agrada (I)

Cal ser exemplars: els infants imiten comportaments

És important no forçar els més petits a menjar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Molts pares i mares es troben que les hores dels àpats amb els més petits de la casa es converteixen en una batalla per veure qui guanya. Molts nens i nenes tenen temporades en les quals el no és la seva paraula preferida a taula, i això pot provocar desesperació i sobretot preocupació per part dels progenitors.

A quants de vosaltres us preocupa que el vostre fill o la vostra filla no mengi de tot? O bé, a quants de vosaltres us preocupa les repetides negatives dels vostres fills? Si és el vostre cas, que sapigueu que no és una situació aïllada. De fet, passa molt sovint i és que, com tothom, els més petits tenen temporades i temporades.

Bé és cert que és important dur una alimentació variada i equilibrada però el més important és no forçar a menjar: oferir, sí, però mai forçar, ja que podria desencadenar un rebuig encara més gran.

Penseu que els infants desenvolupen les seves preferències alimentàries al voltant dels tres anys, així que és important tenir-ho en compte, oferir varietat d’aliments i acompanyar els vostres fills i filles en aquesta descoberta.

A continuació, repassarem petits trucs a tenir en compte si al nostre fill o filla no li agrada gairebé res:

–Cal tenir en compte que els infants necessiten l’exposició a un aliment almenys 15 vegades per considerar-lo quotidià i familiar. Per tant, si rebutja alguna cosa l’hem d’anar oferint perquè es familiaritzi amb ella.

–Com deia abans, és important no forçar a menjar i no atribuir característiques als aliments com, per exemple, de càstig o de premi. No és positiu utilitzar un aliment com a càstig ja que això farà percebre al nen que aquest aliment no és bo. De la mateixa manera, tampoc és bo el xantatge (si et menges tot el plat et donaré una joguina...).

–Hem de ser exemplars. Els infants imiten molts comportaments que veuen a casa i l’alimentació no és diferent.

*XÈNIA SINFREU BERGUÉS

Dietista i nutricionista

Núm. col·legiada 1.120

tracking