x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Una tardor de celebracions

Ordino se suma al Dia de les reserves de la biosfera
L'espectacle artístic 'Versant Vivant', que tindrà lloc el 28 d'octubre a l'Auditori Nacional.

L'espectacle artístic 'Versant Vivant', que tindrà lloc el 28 d'octubre a l'Auditori Nacional.

L'espectacle artístic 'Versant Vivant', que tindrà lloc el 28 d'octubre a l'Auditori Nacional.

Actualitzada 18/10/2022 a les 19:06
    Marc Font Andorra la Vella
L'any 2021 es va celebrar el 50è aniversari de la creació del Programa Científic Intergovernamental Man and Biosphere de la Unesco. Durant aquest temps, el Programa MAB i el model de reserva de biosfera s’han convertit en un exemple internacional per al desenvolupament territorial sostenible a través, per exemple, del seu compromís amb l’agenda mundial de la biodiversitat i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

En aquest sentit, les reserves de biosfera han demostrat tenir un interès científic, biològic, ecològic i cultural inestimable, ja que són espais per experimentar i millorar el coneixement de les relacions i les interaccions entre les persones i els recursos naturals, per tal de cercar models de gestió més equilibrats sense deixar de contribuir al creixement de les economies locals.

Per primera vegada en aquests 50 anys, el 3 de novembre se celebra el Dia internacional de les reserves de la biosfera, per estimular l’atenció sobre el desenvolupament sostenible a la vida moderna i de com les reserves de biosfera i les seves comunitats poden contribuir-hi.

D’aquesta manera, prop de 724 reserves de biosfera d’arreu del món, representant el 5% de la superfície del planeta, distribuïdes entre 21 països i englobant més de 260 milions de persones, estan cridades a reivindicar la necessitat de reaprendre a conviure amb els recursos naturals pel bé de les properes generacions.

Andorra no queda al marge d’aquesta cita internacional, i hi estarà ben representada a través de la reserva de la biosfera d’Ordino, declarada com a tal el 20 d’octubre del 2020. Per aquest motiu, dissabte 29 d’octubre Ordino acollirà una jornada lúdica i festiva per a aquesta doble celebració, amb activitats per a tothom.

Des de xerrades divulgatives per conèixer de primera mà les experiències d’altres reserves de biosfera de muntanya, com la Reserva d’Ordesa-Viñamala o la Reserva Valles de Omaña y Luna, fins a jocs creatius o tallers d’educació i experimentació del patrimoni natural d’Ordino. Sense oblidar l’espectacle artístic que clourà la jornada a l’Auditori Nacional, sobre la relació entre les persones i la natura mitjançant la interpretació gràfica i musical.

Una jornada festiva per estimular la reflexió, compartir punts de vista i inspirar noves iniciatives per, en definitiva, progressar plegats cap a un territori més sostenible per a les properes generacions.

Trobareu tota la informació detallada al programa de la jornada a www.ari.ad/agenda/actes-festius-commemmoracio-segon-aniversari-declaracio

*Marc Font
Investigador d’Andorra Recerca + Innovació*
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts