Els beneficis de l'alvocat (II)

Ajuda a perdre pes, manté la pell sana i protegeix la vista

Els beneficis de l'alvocat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En els darrers anys s’han fet estudis científics sobre quin és l’efecte que té l’alvocat en l’organisme. En molts d’aquests, s’ha pogut comprovar que pot arribar a ser beneficiós. Alguns dels aspectes més destacables són els següents:

–L’alvocat ajuda a reduir el colesterol LDL i contribueix a augmentar l’HDL, gràcies als antioxidants i al tipus de lípids que conté.

–També pot ajudar a regular els nivells de sucre en sang, ja que l’alvocat, comparat amb altres fruits, té poc sucre. Aquest sucre, anomenat D-manoheptulosa, quan ja ha estat absorbit per l’organisme no contribueix que augmenti el nivell de sucre en sang. Per tant, segons aquests estudis científics, aquest tipus de sucre pot participar en la regulació dels nivells de sucre de les persones, fet que és interessant sobretot per als diabètics.

–D’altra banda, alguns estudis conclouen que substituir un aliment energètic processat com ara la margarina o la mantega per l’alvocat ens pot ajudar a perdre pes, ja que és un aliment amb greix més saludable i la fibra i els lípids que conté tenen un efecte més saciant.

–L’alvocat té efecte antienvelliment perquè conté substàncies que protegeixen la pell, com els carotenoides, que li donen elasticitat i la protegeixen dels raigs ultraviolats. D’aquesta manera, el consum d’alvocat ens permet tenir una pell més sana i amb menys arrugues.

–Efecte protector de la visió. El consum regular d’alvocat ajuda en la prevenció de la degeneració macular de l’ull, gràcies a alguns dels antioxidants que conté, principalment els carotenoides i la luteïna.

–A més, el seu alt contingut en vitamines i minerals afavoreix les defenses naturals de l’organisme i evita la retenció de líquids. També millora el funcionament del sistema nerviós i muscular, concretament, gràcies al magnesi i al potassi que conté.

En tot cas, el consum d’alvocat ha de ser evitat per persones al·lèrgiques al pol·len del bedoll o al làtex, ja que s’ha vist que molts pacients al·lèrgics a aquests components poden tenir hipersensibilitat als alvocats.

D’altra banda, aquest fruit conté tiramina, una substància que en persones sanes no té cap contraindicació però que en determinats casos com, per exemple, en pacients sensibles o amb un dèficit diagnosticat de l’enzim DAO, pot fer que augmenti la histamina i que empitjorin els episodis de migranya.

tracking