Els beneficis de l'alvocat (I)

Aquest fruit ajuda a evitar malalties cardiovasculars

Cal destacar la presència de moltes vitamines

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'’alvocat és el fruit de l’arbre Persea americana, que pertany a la família de les lauràcies. Aquesta família es caracteritza per estar formada per plantes llenyoses que creixen en climes càlids. El seu origen se situa a les parts altes del centre i est de Mèxic, i parts altes de Guatemala. Aquesta mateixa regió està inclosa en el que es coneix com a Mesoamèrica, considerada l’àrea de la domesticació de l’alvocat.

Aquest fruit està format principalment per aigua i fibra dietètica (80%) i té un alt valor nutricional. Té un perfil de greix saludable important, el qual és molt adequat per prevenir malalties cardiovasculars. El 83% del greix que conté prové de lípids insaturats: concretament el 70% prové dels monoinsaturats i el 13% dels poliinsaturats, i només el 16% restant prové dels lípids saturats. Hi ha estudis que indiquen que el consum d’alvocats pot ajudar a reduir el colesterol LDL i augmentar l’HDL. Així mateix, els lípids que conté ens ajuden a assimilar millor els antioxidants i les vitamines.

El 80% dels hidrats de carboni que conté són fibra, i tenen efecte prebiòtic ja que el 30% de la fibra és soluble i l’altre 70% és insoluble. Pel que fa als minerals i les vitamines, és ric en magnesi, el qual permet que les cèl·lules funcionin correctament i ajuda a evitar el risc d’isquèmia cardíaca, a reduir l’absorció del greix de la dieta i a augmentar la sensibilitat a la insulina. En altres paraules, redueix el risc de diabetis.

D’altra banda, destaca la presència de moltes vitamines en aquest fruit, començant per les C i E, que contribueixen al bon funcionament del metabolisme i ajuden a evitar el risc cardiovascular. A més, l’alvocat també conté vitamina K1, que és molt important per a la coagulació de la sang, i vitamines del grup B, especialment la B3, la B6 i la B9, que són essencials perquè funcioni correctament el sistema nerviós. En menor quantitat, també conté les vitamines B1 i B2.

Els antioxidants també tenen una presència important en l’alvocat, ja que és l’aliment del món vegetal que té el nivell d’antioxidants lipofílics més elevat. Principalment, conté una barreja d’antioxidants formada per luteïna, carotenoides i xantofil·les, que ens protegeixen dels radicals lliures.

tracking