CINEMA

Recordant Olivia Newton-John

L’estrella de cinema va morir el 8 d’agost a l’edat de 73 anys a causa d’un càncer de mama. Serà sempre coneguda pel paper de Sandy al mític musical de Grease

La britànica va ser considerada una gran cantant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estrella de cinema Olivia Newton-John va morir el 8 d’agost a l’edat de 73 anys a causa d’un càncer de mama. Serà sempre coneguda pel paper de Sandy al mític musical de Grease. De totes maneres, la seva carrera presenta molts altres èxits. Alguns relacionats amb el món de la música, ja que abans d’iniciar la carrera al món del cinema va ser una cantant de gran èxit.

La britànica, que es va traslladar amb 5 anys a Austràlia, va debutar el 1965 amb un paper a la pel·lícula australiana Funny Things Happen Down Under, tot i que el primer rol de protagonista no va arribar fins al 1970, amb una faula musical de ciència-ficció, psicodèlica i poc recordada. Un any més tard, l’actriu va iniciar la carrera com a cantant amb la gravació del seu primer àlbum, If not for you. El segon àlbum va veure la llum el 1973, titulat Let me be there. La seva carrera com a cantant va deixar èxits com la cançó Physical, que va vendre dos milions de còpies.

Pel que fa al cinema, el moment d’èxit per a Olivia Newton-John va arribar el 1978, quan va ser fitxada per encarnar el paper de la Sandy, creant la parella del moment juntament amb John Travolta, que interpretava el personatge de Danny Zuko. Grease es va convertir en un blockbuster amb 395 milions de dòlars recollits als cinemes. Un gran èxit que no va arribar mai a superar cap dels altres papers que va protagonitzar la brità­nica.

Dos anys més tard va retornar a la pantalla amb una pel·lícula de fantasia, Xanadú. El 1983, la Sandy i en Danny es van retrobar per encarnar uns nous papers enmig d’una comèdia romàntica –Tal para cual– que pràcticament va quedar amb les sales de cinema buides. Ja al final de la seva carrera cinematogràfica, tres dècades després i ja diagnosticada, Newton va ser l’actriu de luxe d’una comèdia australiana, Una boda de muerte, i el 2017 va participar a la saga de Sharknado.

Anècdota

Estrella també al Festival d'Eurovisió Olivia Newton-John va participar en el Festival d’Eurovisió el 1974 com a representant del Regne Unit, on va quedar en quarta posició amb la cançó Long Live Love. Va ser l’any que ABBA es va emportar el premi amb la popular Waterloo.

tracking