Estocada final a l'iPod

Apple ha deixat de fabricar aquest mític reproductor

El primer model es va presentar l'octubre del 2001

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El gegant tecnològic Apple ha anunciat recentment la fi definitiva de la fabricació de l’iPod, una línia de reproductors portàtils de música que la companyia va llançar l’any 2001, i que ha anat perdent popularitat amb el desenvolupament d’altres dispositius, i al creixement paral·lel de plataformes de música Spotify, Tidal, Qobuz o Deezer.

La firma nord-americana va explicar en un comunicat que els últims iPod touch, el model d’iPod més recent, continuaran disponibles fins esgotar les seves existències. Apple va afirmar que des de fa més de 20 anys “l’iPod ha captivat usuaris de tot el món que adoren la possibilitat de portar la música amb ells allà on vagin”, però que aquesta funció està avui present en altres productes de la companyia, com iPhone, Apple Watch, iPad i Mac.

“La música sempre ha estat part central d’Apple, i portar-la a centenars de milions d’usuaris de la manera en què iPod ho va fer no tan sols va impactar la indústria musical, sinó que també va redefinir la manera de descobrir-la, escoltar-la i compartir-la”, ha dit Greg Joswiak, vicepresident de màrqueting de la companyia. Joswiak reivindica el fet que “l’esperit d’iPod continua viu” en tots els altres productes d’Apple que permeten reproduir i compartir cançons en streaming.

El primer reproductor digital de música del fabricant es va presentar a l’Apple Music Event, celebrat l’octubre del 2001. Els primers iPod tenien una capacitat de 5 i 10 gigabites, i al seu modern disseny unien una gran qualitat de reproducció.

Però la idea més original associada a aquest invent va ser la vinculació amb una botiga virtual de cançons a internet, iTunes Store, que va convertir Apple en proveïdor de continguts multimèdia.

Apple va llançar el 2019 l’últim model d’iPod touch –la setena generació–, al qual va afegir les funcions d’un telèfon intel·ligent, però sense trucades ni missatges de text.

tracking