x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Prenem massa sal? (II)

Existeixen moltes maneres d’aconseguir un plat saborós sense la necessitat d’afegir ni un pessic de sal
Herbes i espècies poden servir com a alternativa

Herbes i espècies poden servir com a alternativa

Herbes i espècies poden servir com a alternativa

Actualitzada 24/06/2022 a les 19:37
Moltes persones poden pensar que menjar sense sal afegida o aliments baixos en sal és insípid i avorrit. Però això no és cert. Existeixen moltes maneres d’aconseguir un plat saborós sense la necessitat d’afegir ni un pessic de sal. Es poden seguir una sèrie de consells per aconseguir-ho:

1. Deixar de banda el saler i provar de cuinar amb diferents espècies o herbes aromàtiques que donaran un toc diferent als plats. Heu provat de bullir la pasta amb una fulla de llorer i un gra d’all?

2. A l’hora d’amanir mai ens falta oli, vinagre i sal. Doncs això pot canviar. Es pot preparar una vinagreta amb oli d’oliva, vinagre i el suc d’una llimona, i veureu el toc irresistible que li dona a la vostra amanida sense haver d’afegir sal.

3. Recordeu que també podeu dinar amb poca sal, o sense, fora de casa. Podeu demanar al cambrer que, sempre que sigui possible, no afegeixin sal a la vostra preparació, i que, en tot cas, us portin el saler. D’aquesta manera podreu controlar la quantitat de sal que afegiu al plat.

4. Procureu incorporar fruites i verdures de temporada en tots els àpats. Aquests aliments tenen un contingut de sal molt baix. Per aquesta raó, i per moltes altres, han de ser sempre presents a la dieta. A més, si escolliu fruita i verdura de temporada es troba en el millor moment tant de sabor, com d’olor, com de concentració de nutrients.

5. En cuinar les verdures, per exemple bullides, si no s’hi afegeix sal solen quedar molt insulses. Per això es recomana cuinar les verdures al vapor, ja que d’aquesta manera es contribueix que els micronutrients minerals, incloent el sodi, no es perdin en la cocció. Així mantindreu a les verdures el contingut natural de sodi i seran més saboroses.

6. Escollir aliments frescos en lloc de conserves.

7. En el cas de prendre aliments en conserva es recomana llençar tot el líquid del pot, així com esbandir bé l’aliment. Per exemple, en el cas d’unes mongetes en conserva, si les esbandiu eliminareu l’excés de sal que contenen.

8. Vigileu amb les salses com el quètxup, la mostassa o la salsa de soja. Tenen una quantitat elevada de sal i, per tant, sempre que sigui possible és millor evitar-les.

9. A l’hora d’escollir un formatge recordeu que és preferible triar aquells que són baixos en sal. Al mercat hi ha diferents varietats que aportaran una quantitat molt més baixa d’aquest component.

10. Els embotits que menys quantitat de sal contenen són el pernil cuit i el gall dindi. A més, no només tenen un contingut de sal inferior als curats, sinó que també la quantitat de greix és més baixa.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts