Novetats a Apple

La companyia adapta l’iphone més compacte al 5g

El Mac studio és més compacte i més potent que el pro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els fans d’Apple estan d’enhorabona. La multinacional tecnològica nord-americana va anunciar la setmana passada el llançament de novetats com el nou iPhone SE amb 5G, el nou iPad Air i l’anhelat Mac Studio, una versió mini del seu ordinador Mac però molt més potent.

L’iPhone SE és la versió més compacta i econòmica de la seva gamma de telèfons mòbils. El nou model, anunciat en el marc del primer gran esdeveniment de la companyia aquest any, manté el mateix disseny de sempre però té el vidre “més resistent en un smartphone”, segons Apple, i compta amb importants millores en el seu processador així com amb una càmera de 12 megapíxels. Aquest dispositiu surt a la venda el 18 de març amb un preu de 429 dòlars (uns 393 euros, aproximadament), més car que el model llançat l’any passat. Així mateix, el fabricant ha afegit el color verd a l’iPhone 13 i a l’iPhone 13 Pro.

D’altra banda, Apple també va presentar al món el nou iPad Air. Aquesta nova versió més lleugera de la seva tauleta utilitza el xip M1, el mateix processador que utilitza l’iPad Pro, fet que li permet tenir un 60% més de rendiment. A més, compta amb connectivitat 5G i amb un port USB-C més ràpid que abans. Estarà disponible en cinc colors, amb una capacitat de 64 GB i 256 GB i podrà comprar-se també des del dia 18 per 599 dòlars (uns 549 euros).

Una altra de les grans novetats de la firma de Cupertino és el Mac Studio, un nou ordinador l’aparença del qual és similar a la de dos Mac mini apilats. Amb un disseny que recorda el llegendari Mac Cube, aquest dispositiu seria fins i tot un 50% més ràpid que el Mac Pro. Pot acollir de 64 GB a 128 GB de memòria unificada i fins a 800 GB/s d’amplada de banda de la memòria. Els nous xips Apple M1 Ultra són també la base d’aquest petit però potent ordinador.

El nou dispositiu arriba de la mà de l’Studio Display, una pantalla amb 14,7 milions de píxels, càmera integrada i àudio espacial Dolby Atmos. Apple ha venut la simbiosi entre aquests dos nous elements com “la millor combinació de càmera i àudio que mai hagi existit en una pantalla d’escriptori”.

tracking