L'hora de l'entrepà (II)

Podem distingir diferents tipus d'entrepans

L'entrepà s'ha de menjar a poc a poc i mastegant bé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Podem distingir diferents tipus d’entrepans: –Entrepans d’esmorzar o berenar: aquests entrepanets haurien de ser mitjans o petits. També es poden preparar amb pa que sigui especialment fi, com el de xapata, o tallar llesques ben fines. El farcit d’entre hores ha de ser menys contundent que el d’un àpat complet. Unes llenques de pernil o formatge o alvocat i tomàquet.

–Entrepans per dinar: les racions seran més generoses si no volem tenir gana al cap d’un parell d’hores. L’aliment proteic rondarà els 80-100 g (pit de pollastre, una truita de 2 ous, 1 llauna de tonyina i 1 ou dur, 1 llauna sencera de sardines...) i sempre combinades amb ingredients vegetals.

–Entrepans per a esportistes: cuidarem que siguin digestius, però molt concentrats en nutrients essencials com la proteïna de bona qualitat, l’omega 3, el ferro i el calci. Millor triar-los de cereals o integrals per tal d’allargar la durada de l’energia que ens proporcionen.

–Entrepans vegetarians: la combinació de cereal, llegum i fruits secs garanteix una bona qualitat nutricional i proteica de l’entrepà, també si hi incorporem formatge o tofu.

–Entrepans per pautes d’aprimament: triarem aquells que tinguin poca quantitat de pa i farcits a base d’embotits magres o peix de llauna sempre combinats amb ingredients vegetals i sense salses afegides. Pa finet de cereals amb gall dindi, poma i germinats o amb rodanxes de tomàquet, formatge fresc; amb pollastre i xampinyons, amb truita i amanida...

–Entrepans gormands: l’opció d’entrepà dolç es pot preparar incorporant diferents confitures o mel o fins i tot fruita fresca o seca, dàtils o cacau en pols, combinats amb altres ingredients com l’oli, pasta de fruits secs, formatges cremosos o mató.

–Altres opcions similars sense pa: els rotlles de truita, les creps salades o els wraps farcits amb brots tendres, xampinyons, pollastre, pernil o salmó i fruits secs o llavors. En variem el format sense variar el concepte.

L’entrepà s’ha de menjar a poc a poc i mastegant bé per tal de tenir una bona digestió i millor sensació de sacietat. Pel que fa a les begudes que el poden acompanyar, hi ha infinitat d’opcions: aigua amb o sense gas, un suc o liquat natural, un got de gaspatxo a l’estiu o una tassa de brou a l’hivern. Bon profit!

tracking