Tenir la nevera ben organitzada

Els aliments crus i cuits s’han de mantenir separats

Organitzarem el contingut segons grups de productes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una bona organització de la nevera és un aspecte fonamental, tant per assegurar la correcta conservació dels aliments com per tenir a mà tot allò que necessitem en cada moment. Es recomana ordenar el contingut del frigorífic segons els diferents grups de productes:

Carn i peix: en ser els aliments més peribles, convé col·locar-los a la zona més freda (el que seria la zona 0, just a sobre dels calaixos de verdures, que trobem en la majoria de neveres actuals).

Iogurts, postres, embotits, plats cuinats o productes que la seva etiqueta ens indiqui: ‘Una vegada obert, conservar en fred’: els col·locarem als prestatges del mig de la nevera, que estan entre els 4 i 5 graus.

–Fruites i verdures: les col·loquem en els calaixos que estan al voltant dels 8 a 10 graus.

–Begudes, llet, melmelades, ous, mantega, mostassa...: les col·locarem a la zona menys freda, que és la porta de la nevera.

Una vegada col·locats correctament els aliments a la nevera, haurem de tenir en compte una sèrie d’aspectes, per tal d’evitar riscos en la conservació dels aliments:

–Hem d’evitar tenir una nevera massa plena, ja que l’aire ha de circular pels aliments per tal de refredar-los i inhibir el creixement microbià.

–Si la carn, les aus o el marisc no es cuinen en les següents 48 hores després de la compra és aconsellable procedir a congelar-los.

–Cal mantenir els aliments protegits en tapers o embolicats en paper film.

–Evitar posar plats calents a la nevera, ja que en augmentar la temperatura de l’aparell podria malmetre la resta d’aliments. Caldrà haver refredat prèviament aquest plat (en un màxim de 2 hores).

–Procurar ordenar la nevera de forma que els aliments acabats de comprar es col·loquin a la part de darrere i així consumir abans els que fa més temps que són dins el frigorífic (first in, first out).

–Evitar l’acumulació de gel, ja que dificultarà el funcionament de l’aparell.

–Mantenir la nevera neta i ordenada. És important descongelar-la de tant en tant per fer-ne una neteja en major profunditat.

–Intentarem que els aliments cuits i els crus estiguin separats per tal d’evitar una contaminació cenreuada, així com la transmissió d’olors entre els diferents productes.

tracking