Innovació

Programa d'emprenedoria a Boston

Onalabs va ser l’start-up guanyadora del repte impulsat per Andorra Recerca + Innovació

El repte s'emmarcava dins del context de living lab

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onalabs va ser l’start-up guanyadora del repte impulsat per Andorra Recerca + Innovació conjuntament amb Richi Childhood Cancer Foundation, celebrat el 18 de novembre al país. El repte s’emmarcava dins del context de living lab, que s’està consolidant al país amb l’objectiu d’implementar projectes d’innovació de forma àgil.

Onalabs desenvolupa una nova generació wearables mèdics per monitorar la salut a temps real, de manera contínua, remota i intel·ligent, gràcies a la tecnologia patentada que permet convertir la suor en un biofluïd intel·ligent i la pell en una plataforma de dades. Aquesta nova generació de wearables permetrà un canvi de paradigma en els pròxims anys en diferents sectors, tant de la salut –per la cura de les persones grans i amb patologies cròniques que podran ser monitorades a casa des de l’hospital–, com l’esportiu, que permetrà una millora en l’accés de dades de l’atleta a temps real amb un alt impacte en l’entrenament i el rendiment esportiu.

L’start-up va ser premiada després de participar en el programa de prestigi internacional Richi Entrepreneurs Boston Inmersion Program, conjuntament amb altres emprenedors en innovació en salut d’arreu del món a través de l’ecosistema emprenedor. El premi els ha permès donar un impuls a l’empresa i enfortir el projecte de cara a la seva implementació a Andorra durant els pròxims mesos.

L’start-up va tornar de la seva estada a Boston el 12 de desembre. Segons les seves paraules, ha estat una experiència molt enriquidora: “Durant les dues setmanes d’estada a Boston hem realitzat sessions formatives especialitzades i impartides per experts locals en temes com la estratègia corporativa, accés al mercat, inversió, immigració, ajudes d’R+D competitives o tècniques de presentació i negociació. A més, ens hem reunit amb diferents fons d’inversió per començar a preparar la següent ronda A, prevista per a final de l’any vinent, així com amb agents i consultores que ens han assessorat sobre com realitzar l’accés al mercat americà. També hem fet visites a centres tecnològics i institucions claus de l’ecosistema innovador com el Massachusetts Institute of Technology, Harvard University, LabCentral i Cambridge Innovation Center. En aquesta estada hem pogut extreure informació molt valuosa per a Onalabs sobre punts estratègics corporatius que ajudaran a definir molt millor el pla d’actuació de la companyia en el pròxim any”.

Els propers mesos esperem veure com aquesta i altres empreses poden anar desenvolupant la seva implantació al Principat.

*AURORA CRESPO

Andorra Recerca + Innovació

tracking