TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Els aliments en conserva

Les llaunes de conserva són un menjar ja preparat i ben conservat, en racions petites que ens ajuden a fer un plat equilibrat o salvar un àpat amb molta rapidesa

Cal comprovar que no hi hagi sucres o sals afegides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les llaunes de conserva són un dels grans productes d’alimentació salvavides per al dia a dia. Les raons? Són un menjar ja preparat i ben conservat, en racions petites que ens ajuden a fer un plat equilibrat o salvar un àpat amb molta rapidesa. Amb l’estil de vida atrafegat que la majoria portem, sembla natural recór­rer a aquesta mena d’aliments per facilitar-nos la vida. Si és de qualitat, és millor apostar per aquest recurs que renunciar a aliments com els llegums o el peix blau, que són importants per a la nostra dieta.

Els aliments en conserva poden ajudar-nos a mantenir una dieta més saludable i equilibrada. Triant conserves d’alta qualitat, que no tinguin sucres o sals afegides, i que estiguin conservades al natural o amb olis d’oliva o gira-sol bons, poden ser un aliat per a una alimentació saludable i variada. Un bon exemple d’això són les conserves de peix. Qui és capaç de rebutjar unes escopinyes al natural o uns musclos? Quan adquirir aquests productes és car i complicat, i no sabem bé com preparar-los, recórrer a la seva versió en conserva ens pot ajudar a incorporar àcids grassos omega 3 i 6, així com proteïna d’alta qualitat de manera fàcil.

En el mateix sentit, una llauna de tonyina en conserva al natural pot ser el complement ideal per consumir una de les racions de peix que es recomana menjar a la setmana (cal recordar que són entre 3 i 5) de forma ràpida i sense olis afegits. Es pot incloure en una amanida, crear el farciment d’uns ous o preparar un sandvitx, i així no renunciar al consum d’aquest peix.

D’altra banda, els llegums són un dels pilars de la dieta mediterrània.

Aporten molta fibra, tenen un baix índex glucèmic, contenen proteïnes i són deliciosos. Combinats amb verdures o carns magres poden ser un dels aliments més saludables i equilibrats. Però la seva preparació és la gran enemiga del seu consum. Quan volem fer un guisat o plat de llegums, primer hem de posar-los en remull unes quantes hores, per després cuinar-los durant molt de temps en una olla normal si no disposem d’una olla de pressió. Si tenim pensat preparar una amanida de llegums o un guisat i oblidem posar-los en remull, aquest plat queda automàticament descartat, i renunciem al seu consum per una altra recepta que podria no ser tan nutritiva. Aquí és on entren en joc els llegums en conserva, ja precuinats i pràcticament a punt per consumir: cigrons, llenties, mongetes...

Perquè consumir conserves sigui saludable hem de fixar-nos en determinats aspectes:

–Que no tinguin sucre o sal afegida.

–Triar-les sempre que sigui possible al natural.

–Si optem per l’opció amb oli, que sigui un oli de qualitat, preferiblement d’oliva verge extra.

–Buscar les llaunes que conservin bé la seva forma, és a dir, que no estiguin inflades ni abonyegades, perquè això pot posar en perill la salubritat de l’aliment.

–Vigilar la data de caducitat. Les conserves són un aliat per tenir en el rebost i duren molt de temps, però hem d’estar atents a aquesta dada.

tracking