Guia per adquirir una smart TV

No tots els televisors intel·ligents són iguals i sempre hi ha una sèrie de requisits que s’han de tenir en compte si en volem adquirir un

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb el Nadal ja a la vora ha arribat el moment de pensar en aquells productes que volem regalar o, simplement, que volem comprar aprofitant descomptes o finançaments més avantatjosos. En tecnologia, un dels productes que més triomfen són les Smart TV, que any rere any milloren les seves prestacions. No obstant això, no tots els televisors intel·ligents són iguals i sempre hi ha una sèrie de requisits que s’han de tenir en compte si en volem adquirir un. Hi ha una sèrie de qüestions que cal considerar:

–Sistema operatiu. Sens dubte, és un punt molt important a l’hora de fer la compra. És cert que hi ha molts sistemes operatius i que en la majoria d’Smart TV ja trobem serveis integrats com Netflix, Amazon, Spotify, YouTube... No obstant això, el sistema més complet és Android TV, i tot i que és veritat que la majoria de fabricants l’utilitzen, sempre és important comprovar que hi sigui. No obstant això, d’altres com Vidaa o Tizen OS també resulten fiables.

–Resolució. La resolució també és una qüestió a tenir molt en compte, perquè en dependrà la qualitat d’imatge. Grosso modo, es recomana no comprar un televisor amb una resolució inferior a 4K, que si bé fa uns anys estaven a l’abast de molt pocs, ara són més assequibles. Com és lògic, com més resolució més car serà el producte.

–Compatible amb HDR. Les sigles HDR signifiquen High Dynamic Range i, en una Smart TV, es refereixen a aquella part del televisor que ofereix les imatges amb colors més reals i major contrast, és a dir, que està lligada a la resolució. Encara que la majoria de televisors 4K són compatibles amb HDR, és un altre punt fonamental si volem gaudir d’una Smart TV amb la millor qualitat d’imatge.

–Almenys quatre ports HDMI. Finalment, una altra recomanació a tenir en compte és que el televisor que vulguem adquirir tingui almenys quatre ports HDMI, perquè alguns models només compten amb tres, i si ja ho volem arrodonir, que el format sigui HDMI 2.1, perquè ofereix un major ample de banda. Això vol dir que pot enviar senyals en 4K a 120 Hz, o 8K a 60 Hz. Sens dubte una gran opció tant per als teleespectadors com per als amants dels videojocs.

tracking