Posem a punt les nostres defenses (II)

Detallarem què cal posar al plat per enfortir el nostre sistema immunitari

Què cal posar al plat per enfortir el sistema immunitari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de l’article de la setmana passada, que ens va servir d’introducció, avui detallarem què cal posar al plat per enfortir el nostre sistema immunitari. Els ingredients essencials són:

  • Llegums. Mínim tres cops per setmana. Ens aporten proteïna vegetal, minerals i fibra. Es poden cuinar amb verdures, espècies com llorer, all o ceba.
  • Fruita de temporada. Cítrics, caquis, raïm, magrana... totes elles ens aporten vitamina C i antioxidants, molt importants per reforçar les nostres defenses.
  • Marisc, peix blau i carn vermella. Són recomanables pel seu contingut en ferro i minerals. A la tardor, la caiguda del cabell també pot ser deguda a un dèficit de ferro.
  • Vegetals de color taronja i verd fosc. Carbassa, moniato, espinacs, bledes, cols...
  • Fruits secs. Ens aporten àcids grassos essencials, minerals i vitamines del grup B, molt importants per al sistema nerviós i per calmar l’estrès.
  • Probiòtics. Aliments com el iogurt, el quefir o el xucrut ens ajudaran a cuidar la nostra flora intestinal.

Cal prendre suplements?

Això dependrà de cada individu, de la seva alimentació, el nivell d’activitat física, d’estrès o condició fisiològica (embarassada, estudiant, esportista, persona gran...) En tot cas, cal adaptar la suplementació a les nostres necessitats sempre sota la recomanació d’un professional.

Proposta de menú

A continuació us proposem un menú que us ajudarà a augmentar les defenses: Esmorzar: 2 torrades de pa integral sucades amb tomàquet i all amb oli d’oliva extraverge i tonyina, amb 1 infusió de gingebre i llimona. Mig matí: 2 mandarines. Dinar: mongetes seques amb cloïsses + raïm. Tarda: 1 grapat de fruits secs amb 1 got de quefir o iogurt natural sense sucre. Sopar: crema de carbassa amb pipes torrades + hamburguesa de poltre o 100% vedella amb escarola i magrana + caqui.

tracking