Posem a punt les nostres defenses (I)

Dedicarem l’article d’aquesta setmana a tres factors igual o més important que l’alimentació i que cal tenir en compte

La falta de descans debilita el nostre sistema immunitari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ha estat un estiu llarg i una tardor atípica, el canvi de temperatura ens agafarà de sobte i els virus, també! Com hem de preparar-nos per tenir un sistema immunitari fort que ens permeti lluitar o si més no alleugerir els símptomes dels diferents virus?

En primer lloc, i abans de parlar pròpiament de nutrició, dedicarem l’article d’aquesta setmana a tres factors igual o més important que l’alimentació i que cal tenir en compte. Són els següents:

  • El descans: l falta de descans debilita el nostre sistema immunitari, per tant el primer que hem de fer és dormir les hores suficients. En el cas dels adults, entre 7 i 8 hores, i en el de nens i adolescents, entre 9 i 10.
  • En segon lloc, la pràctica d’activitat física regular, ja sigui de tipus cardiovascular com de força, i si podem aprofitar els últims raigs de sol per poder mantenir els nostres nivells de vitamina D, molt millor!
  • En tercer lloc hi ha el control de l’estrès. És una qüestió complicada en els temps que corren, però un organisme que no segueix una rutina d’horaris, pel que fa a àpats, s’estressa i es debilita! L’estrès també afecta el transit intestinal, i tenir una flora intestinal i una microbiota en condicions ajuda el cos a combatre virus i bacteris.

Un cop tenim aquests tres factors resolts, la setmana que ve veurem què posem al plat.

Però primer de tot, hem de cuidar la hidratació! És molt important que les nostres mucoses (sobretot nasals) estiguin ben hidratades per fer de barrera. Per tant serà important humidificar l’ambient que es resseca molt amb les calefaccions, així com beure al llarg del dia, i si són infusions de timó, gingebre, romaní o tarongina, millor! Els brous carregats de minerals també ajuden, cal però evitar el cafè, l’alcohol i les begudes energitzants que acaben estressant el metabolisme i deshidratant-nos.

tracking