Facebook: Adeu al reconeixement facial

La xarxa social suprimirà així una funció que ha suscitat nombrosos dubtes sobre privacitat, a més d’una demanda col·lectiva

S'esborraran les dades facials de 1.000 milions de persones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Facebook tancarà al llarg d’aquest mes el seu sistema de reconeixement facial implantat fa onze anys amb l’esborrat de les dades d’escaneig dels rostres de més de 1.000 milions d’usuaris. La xarxa social suprimirà així una funció que ha suscitat nombrosos dubtes sobre privacitat, a més d’una demanda col·lectiva. El programari de reconeixement facial identificava automàticament les persones als àlbums dels usuaris i els proposava “etiquetar-les” a totes amb un clic, vinculant els seus comptes a les imatges.

L’anunci l’ha fet Jerome Pesenti, vicepresident d’intel·ligència artificial de Meta, la recentment creada matriu de Facebook, que ha assenyalat en el blog de la companyia que “els nombrosos casos específics en els quals el reconeixement facial pot ser útil han de sospesar-se amb la creixent preocupació per l’ús d’aquesta tecnologia en el seu conjunt”.

El responsable de la companyia ha admès que “hi ha molts dubtes sobre el lloc que ocupa la tecnologia de reconeixement facial a la societat, i els organismes reguladors encara estan estudiant un conjunt clar de normes que regeixin el seu ús”.

El tancament del software de reconeixement facial de Facebook implica que “les persones que hagin optat per aquest sistema deixaran de ser reconegudes automàticament en fotos i vídeos”.

La Comissió Federal de Comerç dels EUA va imposar a Facebook el 2019 una multa rècord de 5.000 milions de dòlars per resoldre les queixes sobre privacitat, i el sistema de reconeixement era una d’elles. L’any passat, Facebook va accedir a pagar 650 milions de dòlars per evitar una demanda col·lectiva a Illinois que l’acusava de violar una llei d’aquest Estat sobre la protecció de dades.

tracking