x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tecnologia - 7 DIES

Alternatives a WhatsApp

Podem trobar infinitat d’opcions amb característiques similars. I les dues grans alternatives disponibles són ben conegudes
Podem trobar infinitat d'opcions amb característiques similars. I les dues grans alternatives disponibles són ben conegudes

Podem trobar infinitat d'opcions amb característiques similars. I les dues grans alternatives disponibles són ben conegudes

Podem trobar infinitat d'opcions amb característiques similars. I les dues grans alternatives disponibles són ben conegudes

Actualitzada 02/11/2021 a les 15:36
La caiguda que Facebook va patir ara fa un mes durant sis hores va deixar milions d’usuaris sense aquesta xarxa social, però també sense WhatsApp, ja que tots dos serveis pertanyen a la mateixa companyia. L’incident va propiciar que molta gent cerqués alternatives a aquesta plataforma de missatgeria.

Podem trobar infinitat d’opcions amb característiques similars. I les dues grans alternatives disponibles són ben conegudes.

Telegram o Signal?
Telegram sempre ha estat l’alternativa més directa, caminant en paral·lel a WhatsApp durant els últims anys, quan no directament avançant-la amb més opcions de personalització. Fins al punt que l’aplicació de Facebook ha anat implementant funcions que Telegram ja incloïa.


D’altra banda, Signal, que és menys coneguda, és molt més segura i és més recomanable per als qui volen un control ferri sobre qui i quan es llegeixen els seus missatges.


Totes dues tenen funcions de xat grupal, compten amb missatgeria multiplataforma i permeten intercanviar arxius. També comparteixen el xifratge per a missatges de text, veu i videotrucades.

Protecció dels missatges

Mentre que a Telegram el xifratge d’extrem a extrem només s’activa en el cas de fer servir els xats secrets, a WhatsApp i Signal ve per defecte a totes les converses.

Aleshores, quin tipus de xifratge utilitza Telegram? El servei desgrana les dades i les emmagatzema en servidors de diferents països, separant també les claus de xifratge (codis amb els quals es descodifica un missatge, fent-lo llegible) de les dades. D’aquesta manera, farien falta ordres judicials de tots els països on s’emmagatzema la informació de Telegram per lliurar unes dades en concret.

Recol·lecció de dades
WhatsApp és amb diferència l’aplicació que més dades vincula a cada perfil d’usuari: número de telèfon, ID, contactes, historial de compres, ubicació...

Per part seva, Telegram vincula la ID d’usuari amb un número de telèfon, els contactes i el nom del compte (un sobrenom que es pot facilitar per no haver de donar el número).

En el cas de Signal, l’única dada que vincula el compte de l’usuari és el número de telèfon. Si canviem molt de dispositiu pot resultar una mica incòmode, però pel que fa a privacitat és inigualable.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts