x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
MÚSICA

El retorn d'Abba

La banda torna amb un nou disc 40 anys després
Londres acollirà al maig el primer concert de la gira

Londres acollirà al maig el primer concert de la gira

Londres acollirà al maig el primer concert de la gira

Actualitzada 14/09/2021 a les 12:25
El 1981, ABBA acabava de gravar The Visitors, un disc agredolç motivat pels problemes dels seus membres. Ple de referències personals, l’àlbum vaticinaria el final del grup. Cinc anys després de la seva publicació, la formació s’acomiadava dels escenaris després d’una brillant carrera que la va catapultar a la fama internacional, gràcies a una marca personal que ha sobreviscut generació rere generació fins als nostres dies amb la mateixa frescor. Ara, gairebé quatre dècades després de la seva separació, ABBA torna amb un nou disc: Voyage. Una col·lecció de deu noves cançons acompanyades d’una gira de la qual ja s’ha anunciat la primera data: maig del 2022 a Londres. Fins al moment hem pogut escoltar els dos primers avançaments del disc –que sortirà a la venda el 5 de novembre–, I Still Have Faith in You i Don’t Shut Em Down.

La banda ja ha anunciat que els pròxims mesos presentarà, així mateix, un nou single nadalenc. No hi ha dubte que la nostàlgia s’ha convertit en una de les principals forces motrius de la indústria cultural de l’última dècada. ABBA va viure el seu particular rejoveniment amb Mamma Mia. El musical, que gràcies també a la seva posterior adaptació cinematogràfica va tornar a posar sobre la platea el llegat artístic del grup. En els dos últims anys ha estat TikTok el responsable de reincorporar la música d’ABBA a l’imaginari col·lectiu de la generació Z. D’aquesta manera, la coda de piano de Chiquitita es va convertir durant mesos en una de les cançons més compartides a la xarxa social, donant lloc a centenars de milers de vídeos d’usuaris de totes les edats. Una mostra més de la capacitat d’adaptació de l’herència musical d’ABBA fins avui.

A aquesta tornada als escenaris se li suma una innovadora idea de directe amb la qual –acompanyats d’una banda de 10 músics– els integrants del grup interpretaran els seus temes en directe, tot i que a través d’avatars. Mitjançant vestits de captura de moviment els integrants seran projectats a l’escenari com a hologrames rejovenits. Així, els ABBA tindran durant l’actuació el mateix aspecte que haurien tingut fa quatre dècades. A aquest atrevit concepte se li suma una excentricitat més: aquest primer concert a la capital britànica serà a l’ABBA Arena, un recinte creat exclusivament per al retorn de la banda.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts