El robot multiús

El Tesla Bot podria realitzar algunes tasques humanes

No és clar que el projecte s'acabi comercialitzant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Elon Musk no deixa de sorprendre. El fundador de Tesla i SpaceX va culminar una jornada que la companyia de cotxes elèctrics va dedicar a la intel·ligència artificial i la conducció autònoma amb la presentació d’un robot de disseny que pretén reemplaçar els éssers humans en tasques perilloses, repetitives o avorrides. La màquina humanoide, denominada Tesla Bot, representa un exercici de disseny que recorda els vestits de la seva empresa aeroespacial.

En realitat, el que va presentar Musk va ser un projecte mitjançant dissenys virtuals i un maniquí físic, però el primer prototip del Tesla Bot no es construirà fins a “algun moment del pròxim any”, segons va especificar. Encara que sembli que la robòtica està allunyada de l’experiència de Tesla, el magnat dels vehicles elèctrics va fer una altra consideració: “Bàsicament, els nostres cotxes es poden considerar robots amb rodes.”

La primera característica que Musk va voler destacar sobre el Tesla Bot és que “serà amigable”. El seu lema és el de la companyia: Construït per humans, per a humans. L’empresari d’èxit és conegut pels advertiments sobre els perills per a la humanitat de la intel·ligència artificial. Amb cert riure nerviós, va afegir que el disseny mecànic del robot permetrà que “puguis fugir d’ell i, molt probablement, dominar-lo”. El Tesla Bot té un disseny humà molt accentuat, però incorporarà, si finalment veu la llum, nombroses tecnologies que la companyia ja utilitza en els vehicles elèctrics, que estan preparats per a la conducció autònoma quan sigui regulada per les autoritats dels diferents països.

A l’interior del cap del Tesla Bot se situarà el sistema de càmeres i radars que permet avui dia la navegació dels seus cotxes, mentre que el sofisticat sistema informàtic dels vehicles estarà situat en el tors de l’autòmat. La cara serà una pantalla que oferirà informació. El propòsit dels enginyers de Tesla és que l’androide es desenvolupi en el món humà d’una forma molt semblant a la de les persones, així que portarà un complex sistema de 40 motors electromecànics que li permetran moviments articulats semblants als de les persones. Incloent-hi les mans per agafar objectes.

Amb 1,72 metres d’altura i 57 quilos de pes, les dimensions i formes són molt antropomòrfiques, però no estan clares les seves funcions. Musk pretén que aquesta màquina pugui reemplaçar treballs molt mecànics. “Crec que, essencialment, en el futur el treball físic serà una opció. Si vols fer-lo pots fer-lo”, va indicar. Si no, l’empresari espera que es recorri a robots com el seu. Està previst que el Tesla Bot camini de manera similar a les persones encara que una mica més ràpid, segons les especificacions presentades per la companyia. A uns vuit quilòmetres per hora, quan la mitjana de l’ésser humà és de prop dels cinc. L’humanoide podrà carregar un pes d’uns 20 quilos.

De totes maneres, Elon Musk no té clar que el seu projecte pugui acabar sent un producte comercial. “Caldrà veure-ho”, va comentar quan li van preguntar si era viable la seva entrada en aquesta indústria, en la qual de moment, com en altres casos, només és un novell.

tracking