Reunions amb realitat virtual

La nova Horizon Workrooms, un servei que permetrà dur a terme reunions de feina en entorns digitals gràcies als auriculars de realitat virtual Oculus Quest 2

Les persones que usin la plataforma tenen el seu avatar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El confinament que va viure tot el món arran de la pandèmia del SARS-CoV-2 ens va dur a replantejar-nos les maneres de fer les coses, així com a impulsar noves formes de treballar que no fossin des de l’oficina i a fomentar el teletreball sempre que sigui possible. Si no fos per la tecnologia, segurament no hauríem pogut desenvolupar aquestes noves maneres de comunicar-nos i de funcionar tant a escala laboral com personal. Probablement per això, les empreses dedicades al món de la tecnologia no han parat de treure noves eines de cara a un futur en què sigui més comú treballar des de casa.

És el cas de Facebook, que no para de crear coses noves. El servei de xarxes i mitjans socials estatunidenc creat per Mark Zuckerberg sempre està en funcionament i no deixa de donar-nos notícies de les seves novetats estrella. Ara es tracta de l’anunciament de la seva nova plataforma Horizon Workrooms, un servei que permetrà dur a terme reunions de feina en entorns digitals gràcies als auriculars de realitat virtual Oculus Quest 2, amb els quals serà possible interactuar amb la resta de persones que formin part de la reunió i que tindran el seu propi avatar. Horizon Workrooms ja està disponible en aquells països on Oculus Quest 2 té suport. Aquesta plataforma permet als usuaris desenvolupar diferents funcions en un entorn de realitat mixta, com celebrar reunions de feina, independentment de la distància física a la qual es trobin els treballadors. El servei és compatible tant amb Mac com amb Windows i els usuaris poden compartir el contingut de les seves pantalles a la resta de participants en la reunió, a més d’altres funcions com la de prendre notes.

Les oficines virtuals inclouen també una pissarra amb la qual els usuaris poden interactuar i dibuixar mitjançant els comandaments d’Oculus. També es pot afegir imatges procedents de l’ordinador a la pissarra. A més, les sales digitals d’aquesta plataforma no són sempre iguals sinó que es poden personalitzar segons les necessitats de cada reunió depenent de si és més necessària la col·laboració, la conversació o es tracta d’una presentació.

Es pot entrar a la trobada amb videotrucada

Horizon Workrooms també permet incorporar-se a la reunió des de l’ordinador directament, mitjançant una videotrucada sense la necessitat de tenir les ulleres de realitat virtual d’Oculus Quest 2. A més, s’hi poden afegir fins a setze participants al mateix temps, encara que es pot arribar a comptar amb cinquanta persones afegint integrants des d’una videotrucada.

La plataforma també permet incorporar-se a la reunió des de l'ordinador directament, mitjançant una videotrucada

tracking