x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV
Alimentació

Com i quan menjar fruita

Mentre que les verdures es digereixen en tres o quatre hores i les proteïnes encara triguen més, la fruita completa el procés en un temps que va des dels vint minuts fins a dues hores
Per tenir una dieta adequada hem de consumir aliments de forma equilibrada i combinar-los bé

Per tenir una dieta adequada hem de consumir aliments de forma equilibrada i combinar-los bé

Per tenir una dieta adequada hem de consumir aliments de forma equilibrada i combinar-los bé

Per afavorir la digestió, els experts recomanen menjar fruita o bé mitja hora abans de l'àpat principal o bé quan ja hagin passat quatre hores des de la ingesta

Per afavorir la digestió, els experts recomanen menjar fruita o bé mitja hora abans de l'àpat principal o bé quan ja hagin passat quatre hores des de la ingesta

Per afavorir la digestió, els experts recomanen menjar fruita o bé mitja hora abans de l'àpat principal o bé quan ja hagin passat quatre hores des de la ingesta

Actualitzada 24/08/2021 a les 09:36
Una dieta adequada no només es basa a consumir aliments saludables de forma equilibrada, sinó també en la manera que hem de combinar-los. En aquest sentit, molts experts incideixen sobre el moment ideal per menjar fruita, que si es pren immediatament després d’un àpat pot provocar fermentació intestinal, que causa inflor i obstaculitza l’assimilació de nutrients. Mentre que les verdures es digereixen en tres o quatre hores i les proteïnes encara triguen més, la fruita completa el procés en un temps que va des dels vint minuts fins a dues hores. És per això que, quan es combina la fruita amb altres aliments que triguen més a ser digerits, aquesta fermenta i genera símptomes gastrointestinals i obstaculització en l’assimilació dels aliments.

Per afavorir la digestió, els experts recomanen menjar fruita o bé mitja hora abans de l’àpat principal o bé quan ja hagin passat quatre hores des de la ingesta. A més, per conèixer millor la manera de combinar fruites i aliments, cal saber que aquestes es classifiquen en tres tipus: les dolces, les àcides i les semiàcides. Aquests diferents grups es poden combinar en amanides de fruita o batuts, mentre que d’altres tipus com la síndria o el meló sempre s’han de menjar soles. Les fruites també combinen bé amb aliments com les verdures de fulla verda, les verdures amb midó –les patates, el blat de moro, les pastanagues o les carabasses– i les proteïnes, especialment vegetals, com poden ser l’alvocat, el coco, les ametlles, les nous, els cacauets, els pistatxos o les llavors de lli, entre d’altres.
Grups de fruita
 1. Grup de la fruita dolça: El grup alimentari de les fruites dolces inclou els plàtans, els mangos, els dàtils, els caquis i les papaies.

2. Grup de la fruita àcida: Dins del grup de les fruites àcides s’inclouen els cítrics, les maduixes, les pinyes, els kiwis i les baies madures.

3. Grup de fruita semiàcida: Al de les fruites semiàcides, hi trobem les pomes, les prunes, els albercocs, el raïm, les peres i els préssecs.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts