x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tecnologia - 7 DIES

Demanar un cafè a cop d'ull

Es crea la primera màquina que es controla només amb la mirada
Demanar un cafè a cop d'ull

Demanar un cafè a cop d'ull

Demanar un cafè a cop d'ull

Actualitzada 06/07/2021 a les 14:02
La Covid-19 ha canviat la nostra percepció sobre el que és saludable i segur, i evitar el contacte ja és un hàbit molt estès. Hi ha una preferència per l’ús de solucions no tàctils en transaccions diàries, i això ha impulsat una tendència que ja es venia observant abans de la crisi sanitària. De fet, bona part dels consumidors, un 66%, ja prefereixen utilitzar les seves aplicacions mòbils per a moltes transaccions quotidianes, segons dades de la consultora tecnològica Capgemini.

Amb el Mobile Word Congress (MWC) de Barcelona com a escenari, i per demostrar el potencial que té la tecnologia 100% touchless, la companyia Irisbond, especialista en solucions d’eye-tracking, juntament amb el Grup Azkoyen, multinacional tecnològica espanyola, van presentar un innovador projecte pilot: la primera màquina de cafè controlada únicament amb la mirada.

N’hi ha prou de dirigir els ulls cap al que s’assembla força a una pantalla tàctil qualsevol, però equipada amb una càmera amb capacitat de seguir la mirada. Després d’un breu calibratge, el sistema és capaç de detectar cap a on mira l’usuari, fent possible que seleccioni què vol –un cafè sol, un tallat o qualsevol de les opcions disponibles a la màquina– simplement observant fixament l’elecció desitjada. L’usuari sap on està en cada moment gràcies a un indicador que mostra on es troba l’atenció visual. El clic es realitza esperant que el dibuix aparegui seleccionat, després d’uns segons amb la mirada fixa a l’espai desitjat de la pantalla.

El dispositiu, que es troba encara en fase de prova pilot, va ser una de les novetats que més curiositat van suscitar entre els assistents al MWC. Ho demostren les llargues cues que es van formar per provar aquesta nova tecnologia.

Una tecnologia que, segons els desenvolupadors, pot tenir múltiples aplicacions. En aquest sentit, el director d’Irisbond, Eduardo Jáuregui, va explicar durant la presentació que un dels principals avantatges d’aquesta solució d’eye-tracking és que es pot “integrar en qualsevol mena de dispositiu”. Així, “en aquest acord amb Azkoyen s’ha integrat el nostre programari a la màquina de cafè”, però, va afegir, “el potencial que hem vist és que podem integrar la nostra tecnologia en qualsevol aplicació. Avui és una màquina de cafè, però demà podria ser un caixer automàtic, un ascensor o qualsevol altra cosa”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts