Llegums, també amb el bon temps (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb l’arribada del bon temps, els tradicionals estofats de llegums no venen de gust. Això no ha de fer que reduïm el consum d’aquest aliment. Us deixem tres receptes per incloure’ls en la temporada primavera i estiu:

· Cigrons especiats per a les amanides o com a topping de cremes fredes. Recepta:

–Un pot de cigrons ben esbandit i escorregut (també podem utilitzar cigrons secs, remullar-los no més de 12 hores en aigua, esbandir i escórrer).

–Prepareu la barreja d’espècies al gust amb oli, en una carmanyola. Afegiu-hi els cigrons, tapeu-la i barregeu bé. (Espècies: comí, curri, pebre vermell picant, orenga, pebre, canyella, etc.)

–Col·loqueu-ho en una safata de forn amb paper vegetal i escampeu-hi els cigrons.

–Fornegeu a 200 graus durant 45 minuts. El punt de cocció dependrà de si els volem més o menys cruixents.

–Deixeu-los refredar i guardeu-los en un recipient hermètic de vidre, a la nevera.

·Hummus de colors (puré de cigrons) per a entrepans o acompanyant amanides o crudités. Recepta:

–Tritureu els 600 grams de cigrons cuits amb 1 cullerada de cafè de tahina (crema de sèsam), 2 dents d’all, comí, sal, oli d’oliva i aigua fins obtenir la textura desitjada.

–Per fer les versions de colors: repartiu el puré en tres parts. En cadascuna d’elles tritureu-hi: un pebrot vermell escalivat, un manat escaldat d’espinacs i mitja remolatxa cuita.

·Bolonyesa de llenties amb tomàquet de temporada. Per farcir albergínies, acompanyament amb pasta, arròs, etc. Recepta:

-Ingredients: 500 g de llenties bullides, 2 pastanagues, 1 ceba, 1 branca d’api, ½ pebrot vermell i ½ verd, ½ carabassó, 800 g de tomàquet de temporada triturat, 3 cullerades d’oli d’oliva verge.

–Preparació: esbandiu les llenties, peleu les pastanagues i piqueu-les ben petites. Talleu l’api i els pebrots de la mateixa mida.

–En una paella grossa sofregiu a foc mitjà les verdures amb oli d’oliva verge, fins que s’estovin. Afegiu el carabassó tallat petit. Cuineu la barreja fins que el carabassó es torni tou. Incorporeu el tomàquet i les llenties. Cuineu-ho una estona més, remenant sovint.

*Sara Cruz Cardiel

Dietista-nutricionista

Col·legiada CDNA núm. 1.825

tracking