Huawei estrena sistema operatiu

L'empresa, vetada als EUA, ha tret el seu propi Android

Huawei estrena sistema operatiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La companyia tecnològica xinesa Huawei llança aquesta setmana el seu propi sistema operatiu de codi obert per a mòbils, HarmonyOS, desenvolupat després de perdre accés a Android a causa de les sancions imposades pels Estats Units. Els mitjans del país asiàtic van citar recentment un missatge publicat pel compte oficial del sistema operatiu a Weibo –l’equivalent xinès de Twitter–, en el qual s’anunciava un esdeveniment de presentació per al 2 de juny.

HarmonyOS ja havia estat llançat per a altres dispositius, com ara tauletes o tecnologia wearable, l’agost del 2019. La companyia espera que més de 300 milions de dispositius operin sobre HarmonyOS cap a final d’aquest any, dels quals prop d’un terç serien aparells d’altres companyies que l’incorporarien.

Les vendes de telèfons mòbils de Huawei es van veure afectades després que l’empresa fos inclosa en una llista negra nord-americana per suposats vincles amb la intel·ligència xinesa. Això va limitar el seu accés a tecnologia desenvolupada als EUA, com ara el sistema Android.

A diferència dels anys anteriors, Huawei va decidir no fer pública la dada de telèfons intel·ligents venuts al llarg del 2020, però la consultora Canalys va apuntar que en el quart trimestre va caure per primera vegada en sis anys del top-5 de venedors globals de mòbils, en part pel fet que es va desfer de la firma Honor perquè pogués desmarcar-se de l’efecte de les sancions.

tracking