x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Llegums, també amb el bon temps (I)

El consum mínim ha de ser de 2 a 4 cops per setmana
Algunes formes de preparació ajuden a reduir els gasos

Algunes formes de preparació ajuden a reduir els gasos

Algunes formes de preparació ajuden a reduir els gasos

Actualitzada 25/05/2021 a les 12:39
    Sara Cruz Cardiel
Els llegums són nutricionalment molt interessants pel seu alt contingut en fibra, vitamines, minerals i antioxidants. La seva composició en proteïnes i hidrats de carboni el converteix en un aliment molt complet i molt versàtil a l’hora d’utilitzar-lo com a ingredient a la nostra cuina. Apte per a celíacs i naturalment lliure de lactosa i altres sucres lliures. A més, són una opció molt econòmica i sostenible a escala mediambiental, i la millor opció per augmentar el consum de proteïna vegetal.

La recomanació de consum dels llegums a les diferents guies alimentàries és de 2 a 4 vegades per setmana. Cal incidir que es tracta d’una recomanació de mínims, és a dir, se’n pot consumir més sovint. Diria més: com més, millor. El seu consum pot provocar flatulències, per la presència de fibres no digeribles que arriben al còlon i allà són fermentades pels bacteris, provocant gasos. Algunes tècniques de preparació poden reduir aquests gasos i així el malestar que poden provocar: ·Deixar-los en remull de 6 a 12 hores abans de cuinar-los. ·Triturar-los o processar-los en textures de puré, per exemple. ·Cuinar-los amb herbes carminatives com el comí, coriandre, fonoll, llorer, clau i anís. O afegir-les en la preparació. Les recomanacions són generals. Us aconsellem que en cas de simptomatologia digestiva que no remet, o canvis en el trànsit intestinal importants i persistents, acudiu al metge. Amb un diagnòstic correcte, els dietistes us podem ajudar amb l’alimentació correcta. Els llegums es poden consumir tot l’any, també amb el bon temps. La setmana vinent veurem algunes receptes estiuenques amb llegums.

*SARA CRUZ CARDIEL
Dietista-nutricionista

Col·legiada CDNA núm. 1.825
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts