Com afrontar el canvi d'armari

Cada any reapareix roba que mai veu el carrer: retirem-la

Com afrontar el canvi d'armari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A no ser que disposem d’un gran vestidor que doni cabuda a la roba de tot l’any, el canvi d’armari esdevé una tasca obligada cada sis mesos, aproximadament. Ara, amb l’arribada del bon temps, torna a tocar. La manera com s’emmagatzemin i organitzin les peces condicionarà l’èxit d’aquest procediment d’una temporada a la següent. Alguns consells ens poden servir d’ajuda:

1) Retirar el que ja no serveix. Hi ha peces que any rere any apareixen a les caixes i bosses, però mai veuen el carrer. Si la resposta a “em queda bé?”, “m’ho he posat en els últims dotze mesos?” o “m’ho compraria ara?” és negativa, aquesta peça ha d’abandonar l’armari. Donar-la o posar-la a la venda en alguna plataforma és una bona opció.

2) Fer un bon emmagatzematge. Guardar la roba de manera adequada facilita el procés de col·locació a l’armari i evita disgustos. Per exemple, els abrics s’han de preservar en guardapols després de passar per la tintoreria. També és important classificar en diferents fundes les peces que retirem, segons la tipologia.

3) Col·locar segons l’ús i activitat. Pot ser que el trekking sigui un dels entreteniments de la temporada, però si és una activitat que només fem una o dues vegades al mes, l’equip de muntanya no és el que ha de trobar-se en obrir el guarda-roba. Hem de tenir en compte el ritme de vida, els horaris, les tasques quotidianes... Donem major importància a les peces que utilitzem en l’activitat que més ocupi el nostre temps. La part superior de les calaixeres han de destinar-se a aquestes peces, igual que el centre de l’armari.

4) Ordenar. Com millor penjada o doblegada estigui la roba, més fàcil serà localitzar-la, i es mantindrà en millor estat. Això ofereix una visió més clara i ràpida de totes les opcions. Si s’ordena per colors i tipus de peça, molt millor.

5) Mantenir els bàsics. Allò que anomenen el fons d’armari és útil durant tot l’any. Aquesta roba no entén de temporades i tampoc pot predir-se el moment del seu ús. Els vestits jaqueta (negre i gris) són bones inversions, així com les camises blanques, i en general, aquells teixits polivalents i colors neutres fàcils de combinar i que no passen mai de moda.

tracking