Cinema

Novetats que es faran esperar

Els grans estudis estan posposant dates d’estrena

Novetats que es faran esperar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estat d’emergència a causa de la Covid-19 està causant molts contratemps a la indústria cinematogràfica, que ha tornat a veure com es retarda l’estrena de diverses grans produccions malgrat la confiança que s’havia dipositat en el nou any.

Els principals estudis de Hollywood han començat a anunciar noves dates per a les seves produccions més importants. Morbius ha estat una de les primeres pel·lícules a canviar la seva première. La cinta de Sony ambientada en l’univers d’Spider-Man amb Jared Leto en el paper de l’icònic dolent, tenia prevista la seva estrena per al mes que ve. Ara, el llançament s’ha ajornat un any, fins al 21 de gener del 2022.

L’estudi també ha anunciat canvis de dates per a altres produccions. Cinderella, la versió musical del clàssic conte de fades amb Camila Cabello, no va arribar al cinema aquest 5 de febrer, com estava previst, i ho farà el pròxim 16 de juliol. El retorn dels caçafantasmes a Ghostbusters: Afterlife ha mogut la data d’estrena per al novembre del 2021, mentre que l’esperada seqüela de Peter Rabbit s’ha retardat dos mesos, d’abril a juny d’aquest mateix any.

Universal és un altre estudi que ha reorganitzat el calendari. L’estrena de No Time to Die estava previst per a l’abril, però ara els fanàtics de James Bond hauran d’esperar fins a l’octubre del 2021 per veure per última vegada Daniel Craig en la pell de l’agent 007. Nobody és un altre títol d’Universal que ha canviat la data d’arribada a les sales. El thriller protagonitzat per Bob Odenkirk passa de febrer a abril del 2021.

La segona part d’A Quiet Place també modifica la seva estrena. La cinta de terror de Paramount, amb Emily Blunt en el paper protagonista, arribarà a la cartellera el setembre del 2021 i no a l’abril com estava previst. Altres estudis han optat per realitzar estrenes simultànies a les sales de cinema que estiguin disponibles i en streaming. Aquest és el cas de Warner, que ha anunciat llançaments sota aquesta modalitat de títols com Escuadrón Suicida, Matrix 4 o Dune.

Walt Disney també aposta per una estratègia similar i ha confirmat que la seva nova producció animada, Raya y el último dragón, tindrà una estrena simultània en cinemes i la seva plataforma Disney+ –amb un cost addicional per als subscriptors–, el pròxim 5 de març.

Els canvis de dates per a aquestes grans produccions se succeeixen enmig d’una complexa situació per als cinemes d’arreu del món, que encara es mantenen en estat d’alerta amb aforaments reduïts i mesures restrictives.

tracking