x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Estratègia enfront el canvi

El projecte OPCC Adapyr serveix per analitzar la qüestió
S'han organitzat diversos webinaris i seminaris virtuals

Estratègia enfront el canvi

S'han organitzat diversos webinaris i seminaris virtuals

Actualitzada 09/11/2020 a les 20:50
    Ramon Copons Laura Trapero
Vols conèixer com es projecta el futur del clima als Pirineus, com està afectant l’escalfament global els ecosistemes d’alta muntanya, els recursos hídrics o com està avançant l’Estratègia Pirenaica de Canvi Climàtic?

El projecte transfronterer OPCC ADAPYR, que es desenvolupa sota la coordinació de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus, té com a objectiu, amb la col·laboració de tots els territoris pirinencs, entre els quals Andorra, respondre a totes aquestes qüestions.

A més de millorar el coneixement sobre el canvi climàtic i els seus impactes a Andorra, i assegurar-ne el seu seguiment a llarg termini a través d’indicadors, també es vol fomentar la innovació mitjançant accions concretes desenvolupades des del Cenma. En aquest sentit, es participarà en tres línies guia pirinenques: (i) la de planificació local sobre el clima, (ii) l’adaptació als plans de gestió de l’aigua, i (iii) l’adaptació als plans de gestió forestals. Finalment, es vol assegurar la transferència de les recomanacions i resultats del projecte a les entitats d’Andorra per fomentar l’adaptació i la resiliència en el marc de l’Estratègia Pirenaica del Canvi Climàtic.

A dia d’avui, l’Observatori OPCC ha engegat una sèrie de webinaris o seminaris temàtics virtuals oberts a tot­hom per difondre els resultats de cinc projectes que estan relacionats amb canvi climàtic als Pirineus. Aquests actes virtuals culminen el 12 de novembre a les quatre de la tarda, amb un seminari final titulat ADAPYR RESPON-2.

Amb el fil conductor de la qüestió Com es poden integrar tots aquests elements en una Estratègia Pirenaica de Canvi Climàtic inclusiva i transfronterera?, s’aprofundirà en les principals accions del projecte OPCC ADAPYR: els indicadors per la vigilància del canvi climàtic, les guies de bones pràctiques d’adaptació i l’estratègia de mobilització ciutadana.

Us convidem a participar-hi! Podeu fer la inscripció gratuïta al webinari a través de l’enllaç: https://www.opcc-ctp.org/es/noticia/arranca-una-serie-seminarios-online-cambio-climatico-en-pirineos
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts