x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Dieta amb fruites del bosc

Les fruites vermelles són un 'superaliment'
Dieta amb fruites del bosc.

Dieta amb fruites del bosc

Dieta amb fruites del bosc.

Actualitzada 28/09/2020 a les 13:54
    Alba Reguant Closa
Segurament heu sentit a dir moltes vegades que cal posar molts colors al nostre plat per a una dieta variada, equilibrada i plena de nutrients. La raó de la recomanació és que els diferents colors en els aliments són indicadors del seu contingut en nutrients i per tant, de forma general, podem dir que com més varietat de colors, més vitamines, minerals i fitonutrients hi haurà al nostre plat!

Les fruites de bosc, també conegudes com a fruites vermelles, són ben típiques de les nostres muntanyes. Les maduixes, les fragues, els nabius, els gerds i les mores són considerats superaliments, ja que tenen propietats beneficioses per a la salut:

–Contenen un percentatge considerable de sucres naturals, especialment si són ben madures.
–Com moltes altres fruites i verdures són riques en fibra i ens ajuden a regular el trànsit intestinal a més de tenir propietats prebiòtiques.

–Tenen un bon nivell de vitamines C i E.
–Contenen minerals com el potassi i el magnesi, que ens ajuden en la regulació general de l’organisme.

–Són molt riques en polifenols. Els polifenols són substàncies antioxidants i antiinflamatòries molt interessants per combatre l’estrès i el ritme de vida actual, i també en la prevenció de certes malalties cròniques com el càncer o malalties inflamatòries.

Les fruites vermelles les trobem a les muntanyes andorranes a l’estiu i a l’inici de la tardor, i podem utilitzar-les de moltes formes diferents. Menjar-les soles és una bona opció com a snack saludable a qualsevol moment, però us deixo d’altres opcions de com incorporar-les a la cuina amb idees originals i divertides:
–A les amanides: pots incloure fruites vermelles a les amanides que facis a casa. Donaràs color i molts nutrients. Exemple: amanida d’espinacs crus amb formatge feta i nabius amb vinagreta de mòdena.

–A les torrades per berenar i esmorzar: pots incloure fruites de bosc per decorar les torrades i a la vegada augmentar-ne el contingut antioxidant. Exemple: torrada de pa integral amb formatge fresc, maduixes i llavors de sèsam amb oli d’oliva verge extra.
–Per acompanyar els teus iogurts/quefir, ja siguin per postres, per esmorzar o com a snack saludable al llarg del dia. Exemple: bol de quefir amb gerds i llavors de lli. –Per fer postres naturals i refrescants amb gelats, cremes i dolços variats. Exemple: gelat de gerds amb llet d’ametlla i dàtils.

–Per als teus ‘smoothies’ antioxidants qualsevol moment del dia! Exemple: smoothie de nabius, espinacs, poma i gingebre.
–Per a conserves i melmelades: si has fet una compra gran o n’has collit moltes, pots fer melmelades i gaudir-les tot l’any. Una bona alternativa és congelar-les i gaudir-ne a les teves receptes 365 dies. Exemple: la meva melmelada preferida és la de gerds i si són ben madurs podeu reduir el contingut en sucre que afegiu a la recepta.

–Per a salses o ‘chutney’: la premissa és aprofitar al màxim els aliments i mai tirar-ne per evitar el malbaratament alimentari. Així que si veus que les fruites comencen a fer-se malbé, pots fer-ne salses o chutney per evitar llençar-les i conservar-les per més endavant. Exemple: la salsa de gerds per acompa­nyar carns blanques com el pollastre o el conill és una bona combinació.

*ALBA REGUANT CLOSA
Dietista-nutrocionista
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts