Cinema

Grans estrenes en espera

La nova trilogia de ‘Star Wars’, fins al 2023

Grans estrenes en espera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ha alterat també els calendaris cinematogràfics i ha obligat a posposar moltes estrenes de grans productores. Una de les més afectades ha estat la factoria Disney, que ha decidit ajornar els seus principals llançaments arran de la pandèmia. Això suposa, per exemple, que la nova versió de Mulan queda sense data de presentació, i que les pròximes pel·lícules d’Avatar i Star Wars no arribaran fins al 2022 i 2023, respectivament.

“En els últims mesos ha quedat clar que res pot ser inamovible quan es tracta de com estrenem pel·lícules durant aquesta crisi de salut global, i això significa aturar els nostres plans de llançament per a Mulan”, va admetre en un comunicat el gegant de l’entreteniment. És la quarta vegada que s’ajorna l’estrena d’aquesta pel·lícula, pensada en principi per al març, després per al juliol i després per al 21 d’agost, dia que ara sembla impossible, especialment després del pic de contagis als Estats Units. Disney està “avaluant com portar aquesta pel·lícula al públic de tot el món de la manera més efectiva”.

Hollywood estava molt pendent de Mulan i Tenet, de Christopher Nolan, ja que eren dos títols dels quals es va descartar l’estrena per internet i estaven cridats a ser les superproduccions que tornessin a omplir els cinemes durant la reobertura a l’estiu. Però les circumstàncies han obligat a ajornar indefinidament totes dues estrenes mentre els estudis busquen una manera de llançar i treure rendibilitat a dos rodatges que van costar més de 200 milions de dòlars.

La vista està posada ara en el calendari de tardor, ple d’importants llançaments que podrien amuntegar-se si es compleixen les previsions més negatives: The King’s Man al setembre, Wonder Woman 1984 a l’octubre, Black Widow i James Bond: No Time to Die al novembre... fins a arribar a Dune i Top Gun 2 al desembre.

El coronavirus també ha paralitzat els rodatges fins al punt que Disney ha ajornat un any complet les estrenes de dues franquícies molt valuoses per a la indústria cinematogràfica. La continuació que James Cameron preparava d’Avatar, estrenada l’any 2009, no arribarà fins a finals del 2022, mentre que el seu tercer lliurament planejat ho farà el 2024. A més, el retorn de Star Wars a la pantalla gran, després del final de la saga original, es retardarà fins a les festes de Nadal del 2023, quan s’estrenarà una nova trilogia.

Mentrestant, la major cadena de cinemes dels Estats Units, AMC, ha anunciat que mantindrà les seves sales tancades indefinidament, al mateix temps que una altra cinta, Bill & Ted 3, de Keanu Reeves i Alex Winter, ha descartat la seva estrena en pantalla gran per presentar-se en plataformes de transmissió en directe (streaming).

Aquesta mateixa situació va obligar Tom Hanks a portar el seu drama bèl·lic Greyhound a Apple TV+ després de “no trobar un buit en el complicat calendari d’estrenes”, va assegurar el mateix intèrpret.

tracking