TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El maldecap de fer l'equipatge

Enrotllar la roba evita que s’hi formin arrugues

El maldecap de fer l'equipatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Esteu preparant l’equipatge per marxar de vacances i us costa moltíssim que us càpiga tot el que voleu portar? Hi ha una sèrie de trucs per preparar les coses que poden ser de molta utilitat.

1. Triar bé la maleta. És important fer servir una maleta en la qual càpiguen totes les pertinences, però sobretot cal assegurar-se que portar-la serà còmode i per això el tipus de maleta és crucial.

2. Només el que sigui imprescindible. Tendim a ficar massa coses a la maleta, moltes vegades amb la idea que les vacances són el moment ideal per estrenar roba. Per limitar el que fiquem a la maleta és bo fer llistes, que a més ens ajudaran a no deixar-nos res a casa.

3. Crear combinacions de roba. Un truc per no portar roba extra és triar combinacions de peces, i només una per a cada dia que siguem a fora. Si és un viatge llarg, a més, n’hi ha prou d’agafar la roba necessària per a uns dies, perquè probablement tindrem accés a una bugaderia o estarem en algun lloc on ens puguin rentar i planxar la roba.

4. Enrotllar la roba. La roba doblegada s’arruga força, així que un dels remeis casolans és enrotllar les peces per evitar les arrugues. També és important seguir un ordre en col·locar les peces a la maleta, deixant al fons les més pesades, el necesser i les sabates (embolicats amb tela o dins d’una bossa), després els pantalons, les peces de cotó o lli i, damunt de tot, les peces més delicades.

5. Doblegar tota la roba junta. Una manera de reduir espai és doblegar tota la roba alhora. Això es fa col·locant la roba estesa sobre una superfície plana de manera que formi una T (samarretes i faldilles formant el cos i pantalons i leggins travessats, formant el pal) i doblegant tota la pila.

6. Compartimentar la maleta. Si el viatge és llarg i amb moltes parades, és possible que haguem de treure de la maleta roba diverses vegades. Hem d’intentar no haver de desfer tota la maleta cada vegada que necessitem una muda. Per evitar-ho hauríem de compartimentar la càrrega, ja sigui usant algun tipus de separador o amb bosses.

7. Dur posat el que ocupi més espai. Sempre que es pugui, és bo usar per al viatge les peces més grans. Això evita que haguem de trencar-nos el cap buscant un buit per a botes altes, barrets, abrics…

8. Incloure en l’equipatge bosses de plàstic buides. Tornem de viatge amb roba bruta, algunes peces mullades i, a vegades, les sabates tacades. Per això és imprescindible incloure en l’equipatge diverses bosses buides que puguin servir per a aquestes peces en el viatge de tornada.

tracking