Mascaretes casolanes

Hi ha mascaretes per refermar, exfoliar o hidratar

Mascaretes casolanes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les mascaretes facials són un producte molt beneficiós per a la salut de la pell i, a diferència de les tradicionals cremes facials, les casolanes tenen un efecte molt més potent per la concentració dels principis actius que posseeixen. A banda dels beneficis per a la salut, són molt econòmiques, ja que es pot preparar una màscara amb gairebé qualsevol ingredient de la nevera. Existeixen mascaretes per a hidratar, per a exfoliar o refermar, escollint per a cadascuna d’elles uns ingredients diferents.

HIDRATANT

Tant les maduixes com la mel suavitzen la dermis i la hidraten. Per a fer la mascareta cal triturar unes maduixes (4 o 5 seran suficients) i barreja-les amb mel, i quan es tingui la pasta, aplica-la sobre el rostre i deixar-la 20 minuts. Després cal retirar-la amb aigua freda. El cogombre també és un aliment que ajuda a hidratar la pell.

EXFOLIANT

Per a netejar la pell d’impureses una bona mascareta és la d’ametlles. S’han de triturar dues ametlles fins que quedin reduïdes a pols i barrejar-les amb una cullerada de mel i una altra de suc de llimona. Un cop la màscara sobre el rostre, deixa actuar uns 10 o 15 minuts i després retira amb aigua temperada. Una altra bona màscara exfoliant és la que resulta de barrejar una cullerada de sucre amb un rajolí d’oli i unes gotes de llimona. El procediment és el mateix que amb l’anterior.

REFERMANT

Aquesta mascareta de pastanaga i iogurt té un efecte tensor que ajuda a reduir els primers signes d’envelliment. Per a fer-la es necessiten 2 pastanagues triturades, suc de mitja llimona i dues cullerades de iogurt. Cal deixar actuar durant mitja hora i retirar-la amb aigua freda. L’ou i el tomàquet també són uns bons aliats que ajuden a refermar el cutis.

CAL SABER

APLICAR-LA CORRECTAMENT El procés d’aplicació d’aquests productes és molt important per aconseguir que els nutrients penetrin a les capes més profundes de la pell. És important netejar-la bé abans i després d’aplicar la mascareta i assecar suaument el rostre.

tracking