A l'hivern... plats de cullera (ll)

És ideal incloure els llegums de 2 a 3 cops per setmana

A l'hivern... plats de cullera (ll)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les preparacions calentes i reconstituents, com les sopes, caldos, cremes de verdures i els potatges de llegums són ideals per a aquesta època de l’any. Les llenties, cigrons, mongetes, pèsols, faves... són un molt bon substitut de la proteïna animal (carn, peix, ous) que, combinats amb cereals com l’arròs, cuscús, avena, quinoa, mill..., milloren encara més la seva qualitat proteica. L’ideal és incloure’ls de 2 a 3 cops per setmana, ja sigui com a plat únic o com a ingredient d’una amanida, d’ una sopa o una crema de verdures. Cal recordar que per digerir-los correctament, s’han de coure molt bé. Si els comprem secs s’han de deixar en remull entre 6 i 12 hores i no utilitzar posteriorment l’aigua del remull. Al moment de cuinar-los podem afegir un polsim de comí o un trosset d’alga com, per exemple, el kombu.

MONGETA AZUKI

Coneixes la mongeta azuki? Són semblants a les mongetes tradicionals, amb un sabor molt suau i més fàcils de digerir. Segons la medicina xinesa són molt indicades a l’hivern per reforçar l’energia de ronyó.

RECEPTES

Algunes receptes de potatges de llegums són: –Cigrons amb carabassa, nap i bledes. –Llenties amb porro, pastanaga, pebrot i quinoa. –Mongeta azuki amb moniato, ceba, carabassó i arròs. –Pèsols amb ceba ofegada, xampinyons i gambetes.

tracking