x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Alimentació

A l'hivern... plats de cullera (ll)

És ideal incloure els llegums de 2 a 3 cops per setmana
Preparacions calentes i reconstituents a l'hivern, com les llenties

A l'hivern... plats de cullera (ll)

Preparacions calentes i reconstituents a l'hivern, com les llenties

Actualitzada 14/02/2020 a les 18:10
Les preparacions calentes i reconstituents, com les sopes, caldos, cremes de verdures i els potatges de llegums són ideals per a aquesta època de l’any. Les llenties, cigrons, mongetes, pèsols, faves... són un molt bon substitut de la proteïna animal (carn, peix, ous) que, combinats amb cereals com l’arròs, cuscús, avena, quinoa, mill..., milloren encara més la seva qualitat proteica. L’ideal és incloure’ls de 2 a 3 cops per setmana, ja sigui com a plat únic o com a ingredient d’una amanida, d’ una sopa o una crema de verdures. Cal recordar que per digerir-los correctament, s’han de coure molt bé. Si els comprem secs s’han de deixar en remull entre 6 i 12 hores i no utilitzar posteriorment l’aigua del remull. Al moment de cuinar-los podem afegir un polsim de comí o un trosset d’alga com, per exemple, el kombu.

MONGETA AZUKI
Coneixes la mongeta azuki? Són semblants a les mongetes tradicionals, amb un sabor molt suau i més fàcils de digerir. Segons la medicina xinesa són molt indicades a l’hivern per reforçar l’energia de ronyó.

RECEPTES
Algunes receptes de potatges de llegums són: –Cigrons amb carabassa, nap i bledes. –Llenties amb porro, pastanaga, pebrot i quinoa. –Mongeta azuki amb moniato, ceba, carabassó i arròs. –Pèsols amb ceba ofegada, xampinyons i gambetes.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts